Spring naar content

Het Phosphorus-kind: als een vlinder door het leven

Het Phosphorus-kind: als een vlinder door het leven

Het Phosphorus-kindEen homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van uw kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het karakter van uw kind en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Phosphoruskind.

Door: Manon Bruins

Het homeopathische middel Phosphorus past bij uitgesproken gezelligheidsdieren. Waar warmte en gezelligheid is, daar vlindert het Phosphorus-kind blijmoedig doorheen. Communicatievaardigheden hebben ze in ruime mate in huis, ze maken heel makkelijk contact. Ze geven de persoon met wie ze praten snel een fijn gevoel. Hun ogen hebben iets stralends en sprankelends, ze komen heel enthousiast en empathisch over. En dat zijn ze ook, maar het contact heeft voor een Phosphorus-kind niet altijd veel diepgang. Iemand anders is ook weer interessant en fijn om mee op te trekken. Vriendschappen, liefst veel, zijn voor deze kinderen enorm belangrijk. Alles draait om relaties, gezelligheid en sfeer.

Spontaan

Het Phosphorus-kind neemt geen blad voor zijn/haar mond. Wat ze denken en voelen moet gedeeld worden. Hoe meer er gepraat wordt, hoe beter. Omdat ze heel spontaan zijn, flappen ze er ook wel eens minder handige dingen uit. Ze bedoelen er echt niets naars mee, maar het is al gezegd. Impulsiviteit is hen ook niet vreemd. Er is zoveel leuk! Een Phosphorus-kind kan maar zo drie speelafspraken gepland hebben. ‘Nee’ zeggen lukt ze haast niet. “Het mag toch wel allemaal bij ons thuis, mama? Gezellig!” Gelukkig kunnen deze kinderen met het grootste gemak ‘sorry’ zeggen, want ze vinden het echt erg om iemand te kwetsen. Een knuffel en het is alweer goed. Boos blijven op een Phosphorus-kind is een hele klus.

Angsten

Deze kinderen zijn gevoelig voor sfeer en voor hun omgeving. Onweer en donker kan heel naar voor ze zijn, onveilig. Sommige kinderen zijn helderziend, of nemen geesten waar. Ze staan zo open voor contact dat ze soms de buitenwereld niet goed kunnen begrenzen.

Lichaam

Ze houden erg van massages, knuffelen en zoeken fysiek contact met mensen die hen lief zijn. Aangeraakt worden helpt hen ook erg als ze ziek of verdrietig zijn. Dan herstelt zich iets in hun gevoel van verbondenheid. Dat deze kinderen zo openstaan, wordt nagebootst door hun bloedvaten. Daarin zien we bloedingsneigingen. Lang nabloeden van wondjes, snel blauwe plekken oplopen, bloedneuzen. Ook komen deze kinderen in de praktijk vanwege vermoeidheid; alles nemen ze in zich op en als ze te veel gestudeerd of gespeeld hebben kan dat ze echt uitputten.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat raadplegen.

 

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.