Spring naar content

Het Nux vomica-kind: zucht naar roem

Het Nux vomica-kind: zucht naar roem

Nux vomica-kind_Uitgelicht

Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van uw kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het karakter van uw kind en welk homeopathisch middel past hierbij? In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Nux vomica-kind.

Tekst: Manon Bruins

Grote ambities

Het Nux vomica-kind heeft grootse plannen. De kans dat hij ze gaat realiseren is ook groot. Dit type kind wil beroemd worden, zijn of haar sporen nalaten in de wereld. Het zijn kinderen met een krachtige persoonlijkheid; kleine managers in de dop. Als ze iets willen, dan moet het nú gebeuren. Afhankelijk zijn van anderen vinden ze vreselijk. Zij willen “in control” zijn.

Ik heb gelijk

Nux vomica-jongetjes worden door testosteron gedreven. Ze willen winnen, de beste zijn. Ze hebben gelijk en dat gelijk willen ze halen ook. Meestal zijn het op school harde werkers, ze zoeken de uitdagingen in hun werk op. Waar ze moeite mee hebben is met teamsport, ze gaan uiteindelijk voor de winst, voor zelf scoren. Als zijn team verliest, is het Nux vomica-kind niet te genieten. Ze kunnen flink geïrriteerd raken als het tegenzit.

‘s Nachts wakker

Als het niet lekker loopt met schoolprestaties, of met sport, of als het Nux vomica-kind gewoon te veel hooi op zijn vork heeft genomen raken ze oververmoeid, geïrriteerd en onrustig. Ze kunnen dan rond drie uur ’s nachts uren wakker komen te liggen. Thuis zijn ze dan niet meer te genieten.

Maag

Meestal hebben Nux vomica-kinderen een sterke weerstand, maar als ze te veel van zichzelf vragen dan kunnen vooral de maag en darmen opspelen.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat raadplegen.

 

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >

 


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.