Spring naar content

Het Natrium carbonicum-kind: terugtrekken uit de ruwe wereld

Het Natrium carbonicum-kind: terugtrekken uit de ruwe wereld

Natrium-carbonicum kindEen homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van je kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het karakter van je kind en welk homeopathisch middel past hierbij? In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Natrium carbonicum-kind.

Tekst: Manon Bruins

Vriendelijke timide kinderen

Natrium carbonicum-kinderen zijn zeer gevoelig voor de buitenwereld. Ze hebben hun voelsprieten volop ontwikkeld en zijn met name kwetsbaar voor wreed en grof gedrag van anderen. Of dat hen zelf overkomt of een ander maakt niet zoveel uit. Ze hebben zoveel last van hun empathie of eigen nare ervaringen dat ze zich terugtrekken.

Kwetsbaar

Omdat ze zo gevoelig zijn, stellen ze zich niet gemakkelijk open. Meestal hebben ze eerder in hun leven een ervaring gehad waardoor ze voorzichtig zijn geworden. Dat kan een wat te botte, dominante vader zijn, of een coach of docent die op hun hart heeft gestaan. Maar ook kinderen van vrienden van ouders, die als de ouders gezellig borrelen, over hun grenzen gaan. Ze willen dan niet meer op bezoek, of ze stoppen met de sport. Het zijn geen klagers, dus hun ouders weten vaak niet wat er speelt.

Terugtrekken uit de wereld

Als de buitenwereld te ‘hard’ of ‘ruw’ op ze overkomt kunnen zij zich hieruit terugtrekken. Tegelijkertijd voelen ze zich ook snel buitengesloten. Alsof er een kloof of verwijdering is tussen hen en de anderen. Soms ervaren andere mensen dat ook en roept dat boze reacties op: “waarom doe je niet gewoon gezellig mee?”. Dat helpt beslist niet, ze voelen een nog groter gevoel van afstand.

Gevoelig voor voeding

Natrium carbonicum-kinderen zijn overgevoelig voor hun buitenwereld, vooral voor voedingsmiddelen. De klachten van maag- en darmen zijn een weerspiegeling van wat er in hun emotionele wereld speelt. Hoe gevoeliger ze zijn voor sfeer, hoe meer de buikpijn opspeelt. Verder is typerend dat ze last hebben van zwakke enkels. Ze missen de kracht om stevig in de wereld te staan.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat raadplegen.

 

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.