Spring naar content

Het Mercurius-kind: omringd door vijanden

Het Mercurius-kind: omringd door vijanden

Het Mercurius-kindEen homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van je kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het karakter van jouw kind en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Mercurius-kind.

Tekst: Manon Bruins

Welbespraakt

Mercurius-kinderen leren al jong om zich goed te verwoorden. Het zijn kleine advocaatjes die houden van het woordenspel. Ze vinden het een uitdaging om hun tegenstander verbaal te slim af te zijn. Als ouders deze kinderen te weinig begrenzen, hebben ze in discussies altijd het laatste woord. Deze kinderen zetten je verbaal met gemak klem.

Dictatoriaal

Het zijn leiderstypen. Verbaal slim en over het algemeen ingenomen met zichzelf. Ze hebben er dan ook moeite mee als het niet gaat zoals ze willen, of wanneer het programma voor de dag onverwacht omgegooid moet worden. Ze kunnen heel vriendelijk en meegaand zijn, maar dat vraagt wel om ouders die consequent opvoeden met duidelijke regels. Als ouders dat niet zo duidelijk meegeven, creëert het Mercurius-kind zijn/haar eigen set van regels en dient de omgeving zich hiernaar te gedragen. Anders is er geen land met ze te bezeilen.

Iedereen is tegen mij!

Als het niet gaat zoals ze willen, kunnen ze enorm boos worden. Ze kunnen letterlijk staan trillen van woede. Ze kunnen het gevoel krijgen dat de hele wereld tegen hen is, en dat ze omringd zijn door vijanden. Als deze boosheid te lang naar binnen doorslaat, en niet goed geuit kan worden, kan dit omslaan naar zwakte. Dan kunnen ze nerveuze, stotterende kinderen worden met weinig zelfvertrouwen. Voor ouders is het een uitdaging om grenzen duidelijk te bewaken, zonder daarbij voorbij te gaan aan de (heftige) gevoelens van hun kind.

Lichamelijke klachten

Mercurius-kinderen zijn menselijke thermometers: gevoelig voor kou en warmte, voor schommelingen in temperatuur. Daarnaast kunnen ze ’s nachts flink zweten en kwijlen. Vooral keel-, neus- en oorklachten zien we in de praktijk, maar ook een trillende stem, of darmklachten.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat raadplegen.

 

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.