Spring naar content

Het Lycopodium-kind: verantwoordelijkheden ontlopen of zichzelf overschreeuwen

Het Lycopodium-kind: verantwoordelijkheden ontlopen of zichzelf overschreeuwen

Het Lycopodium-kindEen homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van je kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het karakter van je kind en welk middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Lycopodium-kind. Dit kunnen zowel jongens als meisjes zijn; we beschrijven hier een jongetje.

Tekst: Manon Bruins

Ambitie

Lycopodium-kinderen zijn op missie, ze willen iets bereiken in de wereld. Ze proberen al op jonge leeftijd om hun territorium groter te maken. Hun doel is om te leiden. Als ze goed in hun vel zitten worden ze later leiders die vooral sterk zijn in het compromis, in polderen. Het zijn pragmatici, vooruit met de geit. We gaan ergens heen! Volg mij.

Koninkrijk

Deze kinderen zijn charmant en heel pienter. Alles wat ze doen, willen ze goed doen. Of dat nu een toets op school is, of een sportieve prestatie. Ze bereiden zich goed voor, want ze willen beslist niet afgaan. In een bekende en veilige omgeving voelen ze zich ‘de baas’. Irritatie zullen ze hier sterk uiten. Ze zijn immers koning in hun eigen rijk.

Hiërarchie

Ouders die meegaand zijn en een minder dominant karakter hebben moeten het ontgelden. Deze kinderen kunnen enorm uitdagend en grensoverschrijdend gedrag vertonen. Ze hebben een sterke hiërarchie nodig, ze gedijen bij ouders de hun autoriteit rustig en kalm uitdragen en niet uit handen geven. Zo pittig als ze thuis kunnen zijn, zo voorkomend en beheerst zijn ze in een relatief nieuwe omgeving. De juf zal niet begrijpen waar je het over hebt als je aangeeft dat het thuis soms pittig is. Totdat het Lycopodium-kind zo gewend is dat ook de klas zijn koninkrijk is.

Ontlopen of overschreeuwen

Als Lycopodium kinderen zich niet meer als een vis in het water voelen, dan komt hun onzekerheid sterk naar boven. Hier kunnen ze op twee manieren mee omgaan. Ze gaan verantwoordelijkheden uit de weg; ze stellen zich hulpeloos en angstig op, zoals een hondje met de staart tussen zijn benen. Of ze gaan hun onzekerheid overschreeuwen en stellen zich op als kleine dictatortjes. Het homeopathische middel kan hen dan helpen om weer hun zelfvertrouwen terug te vinden.

Darmen

Lycopodium-kinderen zijn vaak ’s ochtends niet zo gezellig. Ze moeten even op gang komen. Daarnaast zijn hun darmen en lever kwetsbaar. Vaak zwelt de buik in de loop van de dag op, omdat ze last van gasvorming hebben.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat raadplegen.


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.