Spring naar content

Het Ignatia amara-meisje: gevoelig en soms hysterisch

Het Ignatia amara-meisje: gevoelig en soms hysterisch

Het Ignatia amara-meisjeEen homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van uw kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het karakter van jouw kind en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Ignatia amara-kind, meestal is dat een meisje.

Tekst: Manon Bruins

Onvoorspelbaar

Ignatia-kinderen leggen de lat hoog. Voor zichzelf, maar ook voor hun omgeving. Ze streven een ideaal na. Daarvoor zetten ze zich met heel hun hart in. Omdat ze zo hun best doen om het goed te doen, kunnen ze kritiek of mislukking niet hanteren. Ze zijn heel gevoelig voor een kritische opmerking, hoe goed bedoeld ook. Ze ervaren dit als een persoonlijk falen. Maar ook iemand in hun omgeving die ze hoog hadden zitten, kan een fout maken. En ook dat kan heel moeilijk te verteren zijn.

Teleurstelling

Een vriendinnetje dat haar afspraak niet nakomt, het overlijden van een huisdier, kritiek krijgen, een fout maken: het kan er allemaal voor zorgen dat het Ignatia-kind uit balans raakt. Al gaat er nog zoveel goed, dat ene ding dat niet lukt is onverteerbaar. Dan moet de ergernis, teleurstelling en het verdriet heftig geuit worden. Het moet ontladen worden. Meestal volgt er dan een hysterische huilbui of woedeaanval waar de ouders ontdaan naar kijken.

Dramatisch

Voor ouders is dat soms lastig. Het verjaardagsfeestje verloopt zo leuk, nu valt er één dingetje tegen en het kind kan er niet mee omgaan. Voor een Ignatia-kind is iets óf perfect, óf het is niets. Ignatia-kinderen vinden het lastig om te relativeren en moeilijk om hun emotionele balans te bewaren. Het homeopathisch middel Ignatia kan deze kinderen helpen om beter in balans te blijven en minder snel in het drama te schieten. Typische klachten zijn: problemen met slapen, verdriet en bij pubers anorexia nervosa.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je hier een homeopaat raadplegen.

 

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.