Spring naar content

Het Hyosciamus-kind: heeft een groot hart, bloeit op van aandacht

Het Hyosciamus-kind: heeft een groot hart, bloeit op van aandacht

Het Hyosciamus kindEen homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van je kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het karakter van je kind en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Hyosciamus-kind.

Tekst: Manon Bruins

Aandacht graag!

Het Hyosciamus-kind heeft het nodig om gezien te worden. Het bloeit op van aandacht. Als de aandacht van de omgeving wat verslapt, dan zorgt het kind er wel voor dat het dit weer krijgt, door te gaan entertainen. Het is een geboren clown en grappenmaker. Het kind heeft veel energie en houdt van een feestje.

Zien jullie mij wel?

Er ontstaan problemen als het Hyosciamus-kind zich tekortgedaan voelt. De geboorte van een broertje of zusje is hier vaak een aanleiding voor. Maar ook een scheiding van de ouders kan maken dat het kind het gevoel krijgt dat papa of mama hem/haar niet meer lief of leuk genoeg vindt en daarom weggaat. Om de aandacht weer terug te krijgen kan het Hyosciamus-kind overdreven de clown gaan uithangen of negatief gedrag laten zien. Vieze liedjes zingen of woorden zeggen waarvan het weet dat er een reactie op komt. Iedere aandacht is immers beter dan geen aandacht.

Tics

Als dat allemaal niet helpt, kan het kind het tegenovergestelde gedrag laten zien en helemaal in zichzelf keren en in een fantasiewereld gaan wonen. Het laat dan tics zien: gefixeerd plukken aan een knuffel, ’s nachts tandenknarsen. Een bekend beeld is dat het kind urine en ontlasting laat lopen doordat het zenuwstelsel overprikkeld is geraakt. De stress is dan zo groot dat het kind niet meer goed voelt wanneer het naar het toilet moet. Het Hyosciamus-kind heeft snel het gevoel dat het wordt afgewezen of wordt gekwetst. Het heeft een groot hart en wil echt niet vervelend doen, maar heeft wel regelmatig bevestiging nodig.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat raadplegen.

 

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.