Spring naar content

Het Causticum-kind: zorgen voor de groep

Het Causticum-kind: zorgen voor de groep

Causticum-kind

Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van uw kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het karakter van uw kind en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Causticum-kind.

Door: Manon Bruins

Zorgen om en voor anderen

Dit type kind is bang dat er iets met ‘de anderen’ gebeurt. Omdat hij weet dat hij de sterkste is, moet hij het voortouw nemen. Als een docent zijn klas niet rechtvaardig behandelt: reken er maar op dat het Causticum-kind als voorman de hele groep mobiliseert. Wordt een kind uit de klas steeds gepest: het Causticum-kind springt ertussen. ‘Klaar nu!’

Vechten tegen onrecht

Causticum-kinderen vechten voor een betere wereld. Ze sluiten zich aan bij het Wereld Natuurfonds, of bij Greenpeace. Ook #metoo en #blacklivesmatter heeft hun aandacht. Dieren en onderdrukte groepen kunnen niet voor zichzelf opkomen en dus neemt dit type kind deze verantwoordelijkheid heel serieus. Het is niet een blauwe maandag collecteren voor de witte tijger; het maken van een eerlijker wereld, in het klein of in het groot, is wat deze kinderen drijft.

Ontgoocheling

Deze kinderen kunnen vastlopen als ze merken dat al hun inspanningen niet of nauwelijks verschil maken. Waarom ziet niemand dat het anders moet? Waarom verandert er niets? Vanuit hun verdriet en teleurstelling kan een lamgeslagen gevoel ontstaan dat lang aanhoudt. Sommige kinderen gaan stotteren, vanuit de onmacht die ze voelen.

Puberteit

In hun puberteit gaan deze kinderen geen discussie uit de weg. Ze praten niemand naar de mond. En ‘voor de lieve vrede’ zegt hen ook niets. De docent Maatschappijleer in de klas kan ze zo aanwijzen. Als er iets niet klopt in het beleid op school, als de ouders in hun ogen onrechtvaardig zijn: maak je borst maar nat.

Lichaam

Het middel Causticum helpt deze kinderen bij het doseren van hun energie. Waar ga je voor vechten, en wat laat je los? Dat voorkomt dat ze oververmoeid raken. Ze zijn ook gevoelig voor stemverlies en blaasklachten.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat vinden.

> Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.