Spring naar content

Het Belladonna-kind: hartstochtelijk blij en heftig boos

Het Belladonna-kind: hartstochtelijk blij en heftig boos

Het Belladonna-kindEen homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van een kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het karakter van het kind en welk middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Belladonna-kind.

Tekst: Manon Bruins

Geen tijd om na te denken

In de praktijk zien we ze regelmatig: stuiterballetjes van jongetjes die geen rust in hun lijfjes en in hun hoofdjes hebben. Ze kunnen hun energie nauwelijks kwijt. Ze willen graag de wereld redden en verkleden zich dan als brandweerman Sam, Superman, Spiderman of ridder. Snel branden blussen en boeven verjagen. Geen tijd te verliezen. Ondertussen heb je dan als superheld natuurlijk geen tijd om bezig te zijn met uitkijken bij het oversteken. Of het aantrekken van je schoenen. Ze leven intens: hartstochtelijk blij en heftig boos. Als ze boos zijn, lijkt het alsof er een vulkaan ontploft. Het is bepaald niet subtiel: grommen, bijten, schreeuwen. Al die energie moet immers ergens naartoe. Er zit geen stiekem of gemeen gedrag bij deze jongens, maar als ouders kun je er knap druk mee zijn.

Koortsachtige kinderen

Waarom komen ouders naar de homeopaat? Soms omdat ze het heftige gedrag van hun kind graag op natuurlijke wijze in iets rustiger banen leiden. Verder komen oorontstekingen en plotseling opkomende koortsaanvallen voor: rode wangen, verwijde pupillen en soms ijlen. Het zijn ook kinderen die ’s nachts angsten hebben en geplaagd worden door nachtmerries. De monsters die ze overdag verjaagd hebben, komen ’s nachts weer terug.

Maatwerk

Het is niet altijd zo dat een kind Belladonna-gedrag moet vertonen om goed te reageren op het homeopathische middel. Belladonna kan ook effectief zijn bij hoofdpijn die ontstaan is door te snelle afkoeling van het hoofd – bijvoorbeeld van een warm zwembad met natte haren de winterlucht in –, maar ook bij hoofdpijn die ontstaat door oververhitting in de zon.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor je kind kun je op deze website een homeopaat raadplegen. Ook lees je op deze website meer over eigenschappen van de plant Belladonna.

 

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.