Spring naar content

Het Argentum nitricum-kind: plankenkoorts

Het Argentum nitricum-kind: plankenkoorts

Kindertype Argentum nitricum

Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van uw kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het karakter van uw kind en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Argentum nitricumkind.

Tekst: Manon Bruins

Op het podium

Dit type kind houdt ervan om zich creatief te uiten en hiervoor een podium te vragen. Ze zijn echter ook heel gevoelig voor kritiek. Dat is een lastige combinatie. ‘Ik wil stralen, maar wat als het niet goed gaat?’

Dwangmatig

Om faalangsten te bezweren is de tactiek van dit kind om compulsief te worden over op tijd komen, dingen op een bepaalde manier (en niet anders) doen. Ze kunnen ook een bijgeloof ontwikkelen: ik loop niet over die brug, alleen blauwe sokken aan, ik ben altijd tien minuten te vroeg. Dat is hun manier om controle over de situatie te houden en zo te voorkomen dat het mis gaat. Hun angsten zijn vaak irreëel en moeilijk uit hun hoofd te praten. Ze kunnen zo gespannen zijn voor een situatie waarin ze moeten ‘optreden’, zoals zwemles, een spreekbeurt of een muziekuitvoering, dat ze vlak voor ze op moeten acute buikloop krijgen.

Spanning

Omdat ze bang zijn dat ze opgesloten raken en ze niet weg kunnen zien we angsten voor grote mensenmassa’s, bruggen, liften, tunnels, bioscopen. Ze zitten graag aan het eind van het gangpad, ze zoeken ook: ‘waar is de nooduitgang?’. Dit middel draait om spanning: om het enerzijds opzoeken hiervan, en aan de andere kant er niet tegen kunnen. Pubers die hun rijexamen moeten doen en niet weten waar ze het moeten zoeken van de stress. Het meisje dat zo graag de hoofdrol in de schoolmusical wil en nu misselijk en hyperventilerend tussen de coulissen staat. In hun hoofden ontstaan doemscenario’s die ze niet meer kunnen loslaten.

Lichaam

Klachten door anticipatie en optredens. Een dosis Argentum nitricum helpt bij het rustig worden en weer kunnen laten zakken van de stress. Opvallend is ook de keelpijn, juist als ze hun stem nodig hebben. Verder zijn ze gevoelig voor acute buikloop bij spanning.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat vinden.

> Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.