Het Staphisagria-kind: te veel incasseren

Het Staphisagria-kindEen homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van uw kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het karakter van uw kind en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Staphisagria-kind.

Tekst: Manon Bruins

Kinderen die het middel Staphisagria nodig hebben zijn heel gevoelig. Ze willen graag dat iedereen lief voor elkaar is. Problemen ontstaan als ze geplaagd of vernederd worden. Door een botte oom, of een klasgenoot die niet ziet dat dit kind eigenlijk niet tegen botheid of een ‘flauw grapje’ kan. Ze willen zich niet verlagen tot het niveau van plaaggeesten en hebben hier geen verweer tegen. Ze dragen een krenking of vernedering in stilte en met verdriet.

Onmacht

Staphisagria-kinderen hebben tere hartjes. Ze zijn lief, gezellig en speels. Maar als ze worden gekwetst, en dat gebeurt al vrij snel, dan kunnen ze op twee manieren reageren. Ze verdragen het in stilte en lijden hier echt onder. Of ze kunnen enorm boos worden, waarbij ze het liefst met iets gaan gooien. Niet zozeer om iemand te raken, maar uit een gevoel van weerloosheid.

Respect graag!

Staphisagria-kinderen die goed in hun vel zitten kunnen vanuit hun natuurlijke gezag een voortrekkersrol vervullen. Als zij in de klas een leidersrol hebben, vaart de groep hier zeker wel bij. Helaas hebben ze geen antwoord op kinderen die hen uitdagen en willen ondermijnen. Hun boosheid hierover kan heel hardnekkig zijn. Opgekropte woede kan deze kinderen letterlijk ziek maken. Opkomen voor anderen kunnen ze vaak best, voor henzelf is dat een ander verhaal.

Opgekropte boosheid

Klachten die deze kinderen door opgekropte krenking of boosheid kunnen krijgen zijn: hoofdpijn en buikpijn. Ze zijn ook vatbaar voor blaasontstekingen. Staphisagria heeft ook haar nut bewezen als middel bij klachten na katheterisatie of bij herstel van snijwonden na operaties.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat vinden.

 

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >