Het Pulsatilla-meisje: meelevend en wisselvallig

Het Pulsatilla-meisje

Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van uw kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld.
Wat is het karakter van uw kind en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Pulsatilla-kind, meestal is dat een meisje.

Tekst: Manon Bruins

Zachtaardig

Pulsatilla past bij zachtaardige meisjes die het graag gezellig maken. Ze zijn op hun moeder gericht en doen haar graag na. Dit zijn de meisjes die van harte poppenmoeders zijn. Over het algemeen houden ze erg van knuffelen en kletsen. Ze zijn wel kieskeurig, knuffelen alleen als het veilig en zacht voelt. Een opa met een harde stem en donkerbruine ogen moet vaak moeite doen om een kus te krijgen.

Troost mij

Pulsatilla-meisjes passen zich makkelijk aan. Ze vinden het snel goed, als het maar gezellig is. Ze kunnen het wel heel moeilijk vinden om afscheid te nemen als ze naar de kinderopvang of naar school gaan. Voor deze kinderen helpt het dan erg als er een lieve juf is die ze knuffelt en bij wie ze op schoot mogen.

Jantje lacht, Jantje huilt

Pulsatilla-kinderen bewegen mee met hun emoties. Ze kunnen heel verdrietig zijn, maar ze laten zich meestal makkelijk troosten en gaan dan weer op in iets anders. Soms is het voor ouders moeilijk bij te houden. Het zijn echt gevoelskinderen, maar erge diepgang heeft dat gevoel niet. Het komt en het gaat net zo snel. Gelukkig ook maar!
Typische klachten zijn terugkerende oog- en oorontstekingen en problemen met de weerstand.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat raadplegen.