Het Phosphoricum acidum-kind: liefdesverdriet

Het Phosphoricum acidum-kind

Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van uw kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld.
Wat is het karakter van uw kind en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Phosphoricum acidum-kind.

Door: Manon Bruins

Verbroken relatie

Het homeopathische middel Phosphoricum acidum past goed bij de puberteit. En dan met name bij de verbroken liefde. De eerste serieuze liefde kan diepe sporen nalaten en het verbreken daarvan kan zo pijnlijk zijn dat het fysieke en emotionele klachten geeft. Ook het einde van een hechte vriendschap kan tot een Phosphoricum acidum-toestand leiden. Het maakt daarbij niet veel uit of de tiener zelf de relatie of de vriendschap verbroken heeft, of dat de ander dit besloten heeft. Wat belangrijk is voor dit middel is dat het verbreken van een relatie erg moeizaam gebeurt en veel hartenpijn geeft.

Emotionele afsluiting

Het verdriet om de verbroken relatie is zo heftig dat je ervan overweldigd raakt. De tiener voelt zich verzwakt, apathisch en erg vermoeid. Het lukt niet om nog ergens enthousiast of blij over te worden. Aan de buitenkant lijken ze overal onverschillig onder. Ze kunnen zichzelf niet meer bij elkaar rapen en verder gaan. Het enige dat ze nog doen is hangen, liggen en op hun mobiel kijken. Deze toestand duurt langer dan een paar dagen. Het ziet ernaar uit dat ze hier op eigen kracht voorlopig niet uit raken.

Haaruitval

De stress en het verdriet kunnen zo groot zijn dat hun haren er met plukken uitvallen. Ook kunnen ze klagen over een nare hoofdpijn, alsof een zwaar gewicht op hun hoofd drukt. Ouders gaan zich na een tijdje zorgen maken. Gelukkig kan het passende homeopathische middel ervoor zorgen dat het verdriet niet meer verlammend en alom aanwezig is. De levenslust komt weer op gang.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat raadplegen.