Het Lachesis-meisje: ‘Horen en zien jullie mij wel?’

De Lachesis vrouw: ‘spraakwaterval met passie’

Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van een kind.
Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld.
Wat is het karakter van het kind en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Lachesis-kind, meestal is dat een meisje.

Tekst: Manon Bruins

Charisma

Lachesis-kinderen vallen op door hun warmte, charismatische uitstraling en hun empathie. Het zijn gepassioneerde kinderen. Hun hart stuurt en ligt op hun tong. Ze hebben het nodig zich intens verbonden en geliefd te voelen door anderen. Hiervoor doen ze erg hun best. Als hun gevoelens gekwetst worden, kunnen ze flinke wrok koesteren naar mensen die hen in de steek hebben gelaten. Ze kunnen dan echt op wraak zinnen.

Eenzaamheid en manipulatie

Ze kunnen gekwetst worden door de komst van een broertje of zusje als ze het idee hebben dat ze thuis minder worden gezien. Of door een vriendinnetje dat een andere beste vriendin uitzoekt. Dan kan er een gevoel van verlatenheid ontstaan. Eerst proberen Lachesis-kinderen zich door middel van manipulatie weer in het centrum van de aandacht te brengen. Als dat niet lukt, dan kunnen ze stil worden en zich terugtrekken. Het is heel belangrijk voor hen dat ze gehoord worden. Al heel jong zijn het echte spraakwatervallen. Praten is voor hen een manier om hun hart te luchten en de overvloed van emoties eruit te laten vloeien.

Bosmeester

Lachesis is een slang, de bosmeester. Mensen bij wie dit middel past hebben een ingeboren trots en zijn dominant; het moet gaan zoals zij willen. Ze hebben vaak een afkeer voor strakke kleding. Denk aan een te strakke broek in de taille, een riem, of een coltrui. Ze worden emotioneel en fysiek niet graag bekneld. Hun zwakke plek is de keel. Terugkerende keelpijn en amandel- en keelontstekingen zie je vaak al op jonge leeftijd.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat raadplegen.