Het Coffea-kind: lieve stuiterbal vol ideeën

ADHD behandelen met homeopathie

Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van uw kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld.
Wat is het karakter van uw kind en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Coffea-kind.

Door: Manon Bruins

Hyper en heftig

Deze kinderen zijn heel actief en houden ervan om nuttig bezig te zijn. Ze doen graag iets voor je, want dan voelen ze zich verbonden en geaccepteerd. Als dingen mislopen voelen ze zich erg schuldig. Dus zijn ze alert om fouten te kunnen voorkomen. Eigenlijk zijn ze té alert, ze staan steeds op scherp zodat ze snel kunnen reageren. Als er iets heel leuks of bijzonders gebeurt, kunnen ze dat haast niet verwerken. Ze blijven erin hangen, zijn heel blij en opgewonden. Verheugen zich enorm. Als ouders voel je ‘dit is wel leuk, maar een beetje té’.

Slapeloosheid

Vol verwachting klopt mijn hart, voelt het Coffea-kind. Op het uitje naar de Efteling volgende week, verheugt het zich zo erg dat het die hele week niet meer kan slapen. Dit zijn de kinderen waaraan de ouders niet meer vertellen wanneer ze op vakantie of naar een feestje gaan. Ze melden dat pas op de dag zelf. Anders weten ze: ons kind slaapt niet meer. Deze kinderen zijn erg gevoelig voor prikkels van buitenaf, als ze zelf niet meer tot rust kunnen komen helpt een dosis Coffea.

Verliefd

Ook verliefde pubers kunnen zo hyper raken van alle emoties in hun lichaam dat ze niet meer tot ontspanning komen. Niet meer slapen, rondspringen door de kamer. Het blijft maar doorgaan. Na een paar dagen gun je ze echt hun rust, en jezelf ook.

Lichaam

Klachten van hoofdpijn, en gevoeligheid voor geluid. Klachten van darmloop na emoties. Niet alleen van boosheid, maar ook van schrik of vreugde. Ook baby’s die maar niet in slaap kunnen komen, kunnen veel baat bij dit middel hebben.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat vinden.