Het Baryta carbonica-kind: ik ben klein, help mij

Baryta-Carbonica Kindertype Homeopathie

Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van uw kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld.

Wat is het karakter van uw kind en welk homeopathisch middel past hierbij?
In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Baryta carbonica-kind.

Door: Manon Bruins

Afhankelijk

Baryta carbonica-kinderen voelen zich niet capabel. Ze voelen zich niet slim genoeg, en ook hun lichaam voelt niet sterk en stevig. Ze hebben een ander nodig voor emotionele en lichamelijke steun. Ze hebben grote angst voor nieuwe mensen, en nieuwe situaties. Vanuit het gevoel dat ze niet zichzelf kunnen redden. Ook keuzes maken lukt niet, daarvoor hebben ze een ander nodig.

Bang om uitgelachen te worden

Deze kinderen stralen een zekere naïviteit uit. Ze lijken en gedragen zich jonger dan ze zijn. Bij vreemde mensen houden ze lang de behoefte om zich te verstoppen en zich vast te klampen aan mama. Het is eng in grote ruimtes, en op verjaardagen. Wat hen helpt is een veilige omgeving met veel structuur. Met ouders die hen houvast en zekerheid bieden. Met name de sociale communicatie is lastig voor ze. Ze zijn bang dat ze het verkeerd doen en worden uitgelachen.

Langzame ontwikkeling

Vaak is in hun voorgeschiedenis een geremde of verstoorde ontwikkeling te zien; dat kan op mentaal of op fysiek vlak zijn. Ze hebben tijd nodig om op gang te komen, om te groeien. Dat vertaalt zich in problemen met leren. Ze lopen achter op hun leeftijdgenootjes. Hun geheugen werkt niet goed. Dat maakt dat hun zelfvertrouwen nog minder wordt. ‘Zie je wel, ik kan het niet alleen.’

Lichaam

Deze kinderen zijn laat met leren praten en lopen. Ook hun stofwisseling is langzaam en geeft klachten. Ze hebben weinig weerstand (letterlijk en figuurlijk) en zijn snel verkouden.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat vinden.