De Kalium phosphoricum-jongere: depressie en burn-out

De Kalium phosphoricum-jongere depressie en burn-out

Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van je kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het karakter van je kind en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van de Kalium phosphoricum-student.

Tekst: Manon Bruins

Overspannenheid bij studenten

Kalium phosphoricum past bij studenten en leerlingen die zich zo hebben ingespannen dat hun hoofd ’s nachts niet meer tot rust kan komen. Ze slapen slecht en raken steeds meer vermoeid. Als ze zich weer proberen te concentreren op hun studiemateriaal lukt het niet meer om informatie op te nemen. Hun hoofd is te vol en te vermoeid geraakt.

Hulpeloosheid

Verder past bij dit beeld een gevoel van hulpeloosheid en verantwoordelijkheid voor hun familie: ‘ik moet slagen voor dit vak’, ‘ik wil het goed doen voor mijn ouders’, ‘wat zal oma wel niet denken’. Een belangrijk deel van hun motivatie om te studeren komt voort uit het goed te willen doen voor anderen, met name hun familie. Dat maakt ook dat ze zichzelf te weinig in acht nemen waardoor ze overspannen raken of zich depressief gaan voelen.

Niet meer kunnen leren

Zodra ze zich weer een beetje gaan inspannen met denkwerk voelen ze een brain fog opkomen; een zwaar gevoel in hun hoofd waardoor ze zich niet kunnen concentreren en hun geheugen niets meer lijkt te willen opnemen. Kalium phosphoricum kan deze studenten helpen weer om op adem te komen.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat raadplegen.