De Calcarea phosphorica-puber: waar hoor ik thuis?

De Calcarea-puber

Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van een kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het karakter van het kind en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze  editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van de Calcarea phosphorica-puber.

Tekst: Manon Bruins

Zuchten en steunen

Ze hebben het pittig, onze pubers. Er wordt veel van hen verwacht en de druk om het allemaal waar te maken loopt hoog op. De Calcarea phosphorica-puber weet het even niet meer. Wie ben ik? Bij welke groep hoor ik? Heb ik wel vrienden? Mijn Insta-post wordt minder geliked. Nee! Morgen al de wiskundetoets!

Strijdperk

Hun brein is één grote verbouwing en dat lichaam doet ook maar wat. Te lange armen en benen. Ook nog een pukkel! Dat alles levert een boel frustratie en stress op. En waar kun je die beter ventileren dan bij je ouders thuis? De lieve basisschoolleerling is veranderd in een puber die thuis volop het strijdperk van de pubertijd betreedt. Ze komen nog thuis om te eten en te slapen, maar hun vrienden zijn daarbuiten.

Groep

Voor de Calcarea phosphorica-puber zijn vrienden alles. Ze willen ergens bij horen. Als dat moeizaam gaat, kunnen ze daar erg onder lijden. Ook een verhuizing of een verandering van school kan maken dat ze zich nergens meer thuis voelen.

Fysieke ontregeling

Soms komt een puber uit zichzelf op consult, soms onder enige druk van hun moeder. De Calcarea phosphorica-puber schiet plots de lucht in. De snelle groei van hun lichaam kan ervoor zorgen dat al het schoolwerk er even niet meer bij kan. Ze krijgen hoofdpijn bij het leerwerk of last van concentratieproblemen. Het homeopathische middel kan er dan voor zorgen dat hun zelfvertrouwen weer toeneemt en het lichaam weer op adem komt.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat raadplegen.