Instagram links

De Vereniging Homeopathie is op Instagram, waar we regelmatig leuke posts plaatsen. Onze linktree vind je op deze pagina.

 

Mentale-gezondheid-homeopathie10 oktober dag van de Mentale Gezondheid

Mind over matter”  betekent dat de geest in staat is om de materie te beheersen of te beïnvloeden. Onze ´geest´ is een veel krachtiger instrument dan we denken.

 

 

4 oktober dierendag!

Wist je dat dieren veel baat hebben bij homeopathie? Op onze website delen wij regelmatig ervaringsverhalen van homeopaten die dieren behandelen. Speciaal vandaag delen we het verhaal over een ruwharige dwerg teckel die kampte met angsten en buikklachten.

 

Het online Homeopathie Festival is begonnen!

Tijdens het Homeopathie Festival aandacht voor Chronische aandoeningen aan het bewegingsapparaat, volg de link naar het festival.

 

 

mini-consult-homeopathie-festivalBoek nu je miniconsult

Tijdens het Homeopathie Festival kun je gebruik maken van een gratis miniconsult.

 

 

 

Homeopathie-magazine-september-2023Homeopathie magazine september 2023

Het Homeopathie Magazine ontvang je als je lid bent van de Vereniging Homeopathie, maar je kunt het blad over homeopathie en natuurlijke gezondheid ook los bestellen.

 

 

Stop met roken challenge

Homeopaten in heel Nederland willen jou helpen om te stoppen met roken. Dus wil je een Rookvrij Leven? Meld je dan snel aan!

 

 

HM-magazine-Mei-2023Homeopathie magazine mei 2023

Het Homeopathie Magazine ontvang je als je lid bent van de Vereniging Homeopathie, maar je kunt het blad over homeopathie en natuurlijke gezondheid ook los bestellen.

 

 

bramen-pluk-verstandig-Vereniging-homeopathieWilde bramen plukken

De natuur als verbindende schakel tussen ons, ons voedsel en onze gezondheid. Wilde bramen plukken.

 

 

Gratis Zomerlidmaatschap

Omdat we graag meer mensen willen laten kennismaken met deze prachtige natuurlijke geneeswijze kun je nu genieten van een gratis zomerlidmaatschap bij de Vereniging Homeopathie t.w.v. € 15,-!

https://vereniginghomeopathie.nl/zomerlidmaatschap/

 

Europese week van Mentale Gezondheid

De Vereniging homeopathie besteedt deze week extra aandacht aan Mentale Gezondheid.

 

 

Homeopathie studeren?

Homeopathie opleidingen door het hele land hebben open dagen waar je kunt kennismaken met de opleiding. Volg de link naar de agenda.

 

 

De geneeskracht van de paardenbloem

Veel groentes zijn zelfs zo veredeld dat ze veel minder bitter zijn… volg de link voor blog van Rineke Dijkinga.

 

 

Stop met roken challenge

Loop jij al langer rond met de gedachte om te stoppen met roken?

Volg de link voor meer informatie over de challenge stop met roken.

 

Week van de Homeopathie

Dit jaar staat tijdens de Week van de Homeopathie het thema Chronische aandoeningen – huid en luchtwegen centraal.

Volg de link voor meer informatie over de activiteiten.

 

Secretaris gezocht

Op dit moment zijn we op zoek naar een nieuwe secretaris om ons algemeen bestuur te versterken. Het bestuur bestaat naast de secretaris uit een voorzitter, een penningmeester en twee algemeen bestuursleden. Interesse? Volg de link.

 

Tuberculinum kind | I want to break free

Tuberculinum-kinderen kennen geen rust. Een uur op consult is voor hen vreselijk. Alles aan hen wil bewegen, wat meemaken, gaan, gaan, gaan!

 

 

Gratis homeopathiewijzer ‘Zwanger en kind’ op de 9-maandenbeurs!

Wil jij ook zo’n handig boekje ontvangen en ga je niet naar de Negenmaandenbeurs? Je kunt hier de homeopathiewijzer ‘zwanger en kind’ gratis opvragen.

 

 

In gesprek met zorgverzekeraars voor betere vergoeding

Het is van groot belang dat iedereen die homeopathie wil gebruiken dit kan doen. De Vereniging Homeopathie gaat met een aantal zorgverzekeraars in gesprek.

 

 

Homeopathie festival november met thema ‘Mentale Gezondheid’

Het Homeopathie festival is begonnen! Volg voor het boeken van mini-consulten en festival knaller de link naar het Homeopathie Festival.

 

 

Homeopathie bij menopauze en overgang

Overgangsklachten zijn zowel regulier als homeopathisch te behandelen. Link naar de blog.

 

 

Biologische bloembollen bestellen

Voor jou, eigenlijk voor iedereen, maar ook voor de homeopathie zijn planten en struiken heel belangrijk. Link naar biologische bloembollen.

 

 

 

Internationale dag van de Mentale Gezondheid

Vandaag is de internationale dag van de Mentale Gezondheid. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor mentale gezondheid en preventie van depressieve klachten, link naar artikel.

 

Wereld Dierendag

Bull Mastif Bumper heeft erg veel last van huidproblemen. Veel jeuk en kale plekken op heel zijn lijf. Link naar de blog van Nancy Groeneveld.

 

Wereld Eerste Hulp Dag en HomeopathieWereld Eerste Hulp dag

Jan Hoes (arts homeopathie n.p.) vertelt over zijn eigen ervaring met Arnica, het homeopathisch geneesmiddel dat een zodanig snel effect had, dat regulier een correcte diagnose over het hoofd gezien werd. Link naar de blog.

 

Koningin Elizabeth II en homeopathie

Koningin Elizabeth II staat alom bekend om haar waardering voor klassieke homeopathie. Link naar artikel.

 

Eenzame studentVerhaal uit de praktijk: Je ben jong… en je moet zoveel!

De afgelopen vier jaar weten steeds meer jongeren de weg naar de homeopathiepraktijk te vinden. Link naar artikel.

De Grote Clubactie: word supporter

De Grote Clubactie! Help jij homeopathie toegankelijk te houden en wil je maandelijks kans maken op mooie prijzen? Link naar het artikel.

 

VliegangstVliegangst

Je zal er maar last van hebben: vliegangst! Het mogelijk hier iets aan te doen met homeopathie. Maar dan moet dat wel op de juiste manier anders lukt het niet. Link naar het gehele artikel.

 

Vitiligo

Vitiligo is een ziekte, die bij 1 tot 2 procent van de mensen voorkomt. Wat is vitiligo precies en hoe kan homeopathie erbij helpen? Link naar het gehele artikel.

 

Actie: Betere vergoeding homeopathieZorgverzekeraars

Nederlanders met een aanvullende verzekering die gebruik willen maken van een complementaire behandeling moeten een deel van de kosten hiervoor zelf betalen. Wil je ook een kaartje sturen naar je zorgverzekeraar? Link naar het artikel.

 

Speelt homeopathie een rol bij kankerbehandeling?

In Europa kiest ongeveer 40% van de kankerpatiënten voor een complementaire therapie. Homeopathie of acupunctuur wordt vaak gekozen. Link naar het artikel.

 

Het groene goud

Vooral als planten bloeien kijk je je ogen uit. Naast het zien zijn er nog een aantal zintuigen, die gebruikt kunnen worden. Link naar de blog.

 

 

De mussen vallen dood van het dak

De mussen vallen vandaag letterlijk (dood) van het dak. Ik moet direct denken aan mijn collega vrijwilligers op de dierenambulance en bij de vogelopvang die het hierdoor nog drukker hebben dan anders. Link naar de blog.

 

Het madeliefje

Vanuit het raam van mijn praktijk kijk ik uit op een grasveld met berken en madeliefjes. Door de overvloedige regenbuien van de laatste dagen ziet het gras er sappig-groen uit. Link naar de blog.

 

De paardenbloem

In het voorjaar levert deze bloem al nectar in de wei aan insecten. Als kind plukte ik de uitgebloeide paardenbloemen en blies met volle kracht de pluisjes weg.  Link naar de blog.

 

De korenbloem

Omdat ik een dagje ouder ben ken ik de graanakkers nog waarbij in het midden korenbloemen en klaprozen bloeien. Link naar de blog van de tuinman van de hortus.

 

 

Chamomilla kind | drama en gevoelig

Er zijn kinderen waarvan de ouders opeens verbaasd opmerken dat er één of twee voortanden door zijn. Bij Chamomilla-kinderen is het krijgen van tanden een dramatisch en pijnlijk gebeuren. Link naar artikel.

 

Bryonia alba | werk-werk-werk

Bryonia past bij mensen die angst hebben voor verlies, met name voor tekort komen of het kwijtraken van financiële zekerheid. Link naar het artikel.