Spring naar content

Homeopathisch consult

Homeopathisch consult

Tijdens een consult kijkt een homeopathisch behandelaar niet alleen naar de klacht waarvoor je komt, maar naar jou als mens in zijn geheel (lichaam en geest). Daarom duurt een eerste consult langer dan een consult bij een huisarts of specialist. Zo'n eerste consult kan al gauw 1 à 2 uur duren. Deze tijd is nodig om een compleet beeld te krijgen van je gezondheidstoestand en persoon. Een eventueel vervolgconsult zal aanzienlijk korter duren.

Tijdens dit eerste consult zal de behandelaar uitgebreid vragen naar drie soorten gegevens:

  • Symptomen die direct met je klacht of ziekte te maken hebben;
  • Symptomen die typisch zijn voor jouw reactie op de klacht of ziekte;
  • Persoonlijke kenmerken en eigenschappen die niet direct met de klacht of ziekte te maken hebben, maar wel belangrijk zijn bij het bepalen van het juiste middel.

Je kunt een consult bij een homeopathisch behandelaar alvast voorbereiden door op te schrijven wanneer zich bepaalde ziektes en belangrijke gebeurtenissen in je leven hebben voorgedaan, en hoe je reactie hierop was. Ook de ziektegeschiedenis van ouders en grootouders kan belangrijk zijn. Een arts voor homeopathie kan, indien noodzakelijk, verder medisch onderzoek uitvoeren, bijvoorbeeld bloed- en/of urineonderzoek.

Aan de hand van alle verzamelde informatie zoekt de behandelaar vervolgens naar een middel dat past bij je klacht en bij jou als persoon. Na de keuze voor een homeopathisch geneesmiddel krijg je meestal één of meerdere korreltjes met een voorschrift hoe ze in te nemen. Hoe vaak je het homeopathisch geneesmiddel moet innemen is afhankelijk van de aard van de klacht en de sterkte van het middel.

 

Wat kost een homeopathisch consult?

Tarieven Arts voor homeopathie

De consultprijzen zijn bij iedere arts voor homeopathie verschillend. Een eerste consult varieert ongeveer van € 120,- tot € 165,-. Bij een vervolgconsult moet je denken aan € 60,- tot € 85,-. Artsen hoeven geen BTW in rekening te brengen. Een consult bij een arts voor homeopathie is doorgaans duurder dan bij een klassiek homeopaat. Bij sommige (hogere) aanvullende verzekeringen krijg je een hoger bedrag vergoed. Ook de op recept voorgeschreven homeopathische geneesmiddelen worden over het algemeen uit de aanvullende verzekering vergoed.

Tarieven Klassiek homeopaat

De consultprijzen zijn bij iedere klassiek homeopaat verschillend. Een eerste consult kost meestal tussen de € 75,- en € 110,-. De vervolgconsulten tussen de € 55,- en € 80,-. Deze prijzen zijn inclusief 21% BTW.

 

Wil je weten wat homeopathie voor jou kan betekenen?

Homeopaat  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.