Verdriet na verlies Door Monique du Pau

Rauw

Een oudere heer belt de Homeopathielijn.

Het overlijden van zijn vrouw viel hem rauw op het dak. ‘s Ochtends werd hij wakker en lag ze levenloos naast hem. Ze hadden samen een lang en goed huwelijk gehad. Nu, anderhalf jaar later, was alle glans eraf. De oudere heer aan de andere kant van de lijn vond niets meer leuk. Hij ondernam nog van alles: zijn kaartclub, naar kinderen, een wandelingetje. Maar hij deed het uit routine en had nergens meer plezier in. Voor de buitenwereld was het leven, na de uitvaart en de eerste weken na het overlijden van zijn vrouw, gewoon weer doorgegaan. Voor hem niet. Hij zit zijn tijd uit. Zo voelt het.

Hij doet zijn verhaal en ik wil hem graag een klein beetje uit de put trekken. Rouwen is rauw. Het komt in golven van woede, verdriet, depressie en verloopt bij iedereen anders. Dat is niet te voorspellen. Maar rouw is een tijd van uitwendige stilte en innerlijk tumult. Je weet nooit wat er in iemand omgaat en op welke momenten kleine dingen hem of haar raken. Een liedje, een geur, een plek. En natuurlijk heeft het zijn tijd nodig.

Maar homeopathie kan het verzachten als er maar geen einde aan lijkt te komen. Daar zijn prachtige middelen voor bekend. Het één past bij stil verdriet, het ander bij het terugtrekken en geen contact meer maken met de wereld om je heen. Zo is er voor elk verdriet een middel wat past en het iets dragelijker maakt. Ook voor deze heer. Hij blijft vertellen. Over de reizen die hij samen met haar heeft gemaakt. Maar ook over de kleine dingen: samen aan het ontbijt naar een vogeltje kijken in de tuin.

Uiteindelijk verwijs ik hem naar een homeopaat bij hem in de buurt. Wie weet kan homeopathie zijn leven weer een beetje glans geven.

 

Wil je weten wat homeopathie voor jou kan betekenen?

Bel dan de Homeopathielijn >

Of

Vind een homeopaat bij jou in de buurt >