De Tarentula hispanica man: ‘Dance the night away’

De Tarentula hispanica man: ‘Dance the night away’

Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten en symptomen van een persoon. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een mentaal en emotioneel beeld.
Wat is jouw ontwikkelingsstadium?
Wat heb jij meegemaakt in je leven en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Types in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van de Tarentula man (of vrouw).

Tekst: Manon Bruins

Extreme rusteloosheid

Het middel Tarentula past bij mensen die continu in beweging moeten zijn. En dan het liefst op muziek hele nachten wild en ongecontroleerd dansen. Hun energie kent geen grenzen, ze moeten springen, dansen, en in beweging blijven. Je kunt dit type terugvinden op poppodiums – als hysterische artiest, of in disco’s en festivals. Ze hebben voorkeur voor harde, snelle en ritmische muziek. Er is een groot gevoel van haast in deze mensen, van snelle bewegingen. Denk aan de plotseling actie van de wolfsspin, van wiens gif dit middel is gemaakt. Er hangt een zekere mate van hysterie in de energie van dit type. Het zijn meester-manipulators. Zijn nooit saai in de omgang, er is altijd dynamiek maar wel met een randje. Schijnbaar vanuit het niets kunnen ze ineens ‘vals’ worden en mensen pijn doen. Hun humeur slaat snel om, ze zijn grillig, plots is er een woedeaanval.

Onbeantwoorde liefde

Onder al die activiteit zit een gevoel van onbeantwoorde liefde of tekort aan aandacht. Het gevoel is: ‘Ik ben niet aantrekkelijk genoeg, en daarom word ik niet geliefd’. Dus gaat een Tarentula type zijn best doen om aantrekkelijk te zijn. Zie je mij? Ze dragen felgekleurde, opvallende kleding, zingen, dansen, gedragen zich uitdagend, soms seksueel schaamteloos: Alles om maar niet over het hoofd gezien te worden.

In goeden doen zijn het mensen die heel hard werken, vaak in de entertainmentindustrie. Het zijn opvallende, kleurrijke types, met een onvoorspelbaar humeur.

Angst om klem te zitten

Als het niet goed met hen gaat kunnen ze paniekaanvallen krijgen in nauwe ruimtes, het gevoel opgesloten te zitten. Dan moeten ze naar buiten; de lucht in.

Lichamelijke klachten

Deze mensen zijn hyper seksueel, er is behoefte ook in seksueel opzicht voortdurend gezien te worden. De handen en benen kunnen niet stil blijven, er is continu beweging of spiertrekkingen zichtbaar.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Types in de homeopathie’ zijn bedoeld ter illustratie voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Het inzetten van een homeopathische behandeling is maatwerk.
Voor het uitkiezen van een passend middel kun je op deze website een homeopaat raadplegen.