De Palladium mens: ‘Behoefte aan waardering’

De Palladium mens: ‘Behoefte aan waardering’ Een homeopathisch middel wordt gekozen op basis van het totaalbeeld van klachten en symptomen van een persoon. Hierbij worden zowel lichamelijke klachten als het mentale en emotionele beeld in overweging genomen. Wat is jouw karakterstructuur, wat heb jij meegemaakt in je leven? Welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Types in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van de Palladium mens.

Tekst: Manon Bruins

Werken voor waardering

Palladium is een homeopathisch middel dat goed past bij mensen die angst hebben om in de steek gelaten te worden of genegeerd te worden als ze niet voldoende waardering ontvangen van de mensen om hen heen. Voor de Palladium-persoon is het van groot belang wat anderen van hen denken. Ze voelen zich snel beledigd als ze het idee hebben dat iemand hen niet hoog heeft of onvoldoende waardeert. Ze kunnen het gevoel krijgen dat ze in de steek worden gelaten of dat de ander erop uit is om hen te kwetsen, zelfs als die persoon zich van geen kwaad bewust is. Uiterlijk besteden ze veel zorg aan hun verschijning en lijken ze alles onder controle te hebben. Echter, als er in een gesprek weerstand ontstaat of als ze het gevoel krijgen dat de ander hen niet voldoende waardeert, kunnen ze die gedachte niet verdragen.

Sterk karakter

Over het algemeen zijn dit mensen die goed kunnen communiceren en hun mening krachtig kunnen verwoorden. Ze blijven vasthouden aan hun standpunten, maar proberen dit op een vriendelijke manier te doen. Als hun omgeving hier minder goed mee om kan gaan, kunnen ze dit niet relativeren. Ze hebben het gevoel niet gezien te worden en dat ze nooit goed genoeg zijn. Deze gekwetstheid kan lang aanhouden en kan getriggerd worden door relatief kleine dingen. Deze mensen doen ontzettend hun best in sociale situaties, zijn levendig en werken hard in sociale interacties. Dit kan hen uiteindelijk uitputten. Ze hebben een sterke behoefte aan waardering, maar in onze Nederlandse maatschappij wordt dit niet altijd gemakkelijk uitgesproken. Hierdoor ervaren ze regelmatig dat mensen hen onheus behandelen.

Lichamelijke klachten

Een gevoelige plek bij het Palladium-type zijn de eierstokken. Ze zijn vatbaar voor cysten en ervaren pijn in dit gebied.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Types in de homeopathie’ zijn bedoeld als illustratie voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Het inzetten van een homeopathische behandeling is maatwerk.

 

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >