Homeopathie Magazine september 2023

Homeopathie Magazine HM3 - september 2023

Dit Homeopatie Magazine heeft als thema chronische aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

Sportvrouw en homeopaat Inge Klep vertelt hoe zij als semi-professioneel wielrenster baat had bij homeopathie als ze last had van blessures.

Arts voor homeopathie Jan Hoes vertelt over zijn ervaringen met gewrichtspijnen en over welke homeopathische middelen hierbij kunnen passen. En we lezen hoe de Ziekte van Lyme als een sloper het lichaam kan aantasten.

Verder een mooi ervaringsverhaal over bekkeninstabiliteit en het gevoel dat je lichaam je in de steek laat. Homeopathie hielp om de balans weer te herstellen.

Artikelen

Inge Klep‘Je lichaam is de beste signaalgever’

Als semi-professioneel wielrenster had Inge Klep baat bij homeopathie als ze last had van blessures. Nu ze zelf homeopaat is, krijgt ze geregeld sporters op haar spreekuur. Ze wijst op het belang om overbelasting te voorkomen.

Bekkeninstabiliteit‘Het voelde of mijn lichaam me in de steek liet’

Chantal kreeg in haar eerste zwangerschap al snel last van ernstige bekkeninstabiliteit. Tijdens haar tweede zwangerschap kwam deze nog heviger terug. Dankzij Klassiek homeopaat Evelien Beldman-Nijland verminderden haar klachten aanzienlijk.

Ziekte van LymeDe Ziekte van Lyme

Larissa had jarenlang last van allerlei ontstekingen. Nooit begreep ze wat er achter die verminderde weerstand lag. Totdat ze elf jaar geleden bij een homeopaat belandde. De weg naar herstel volgde.

Dulcamara - BitterzoetHomeopathische middelen voor de herfst

In de herfst, waarin nogal wat klachten de kop opsteken, kunnen homeopathische middelen een welkome ondersteuning zijn voor onze weerstand en ons bewegingsapparaat.

Thee die voor jou werktThee die voor jou werkt

We drinken bijna allemaal dagelijks thee. Goed om te weten dat je thee ook voor je kunt laten werken. Bijvoorbeeld door een thee te kiezen die aansluit op jouw klachten.

Wat beweegt de mens?Wat beweegt de mens?

Redacteur en arts voor homeopathie Jan Hoes staat stil bij aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Hij beschrijft -deels vanuit zijn eigen ervaring- hoe je ziekte kunt bezien van binnenuit én van buitenaf.

Monique du PauOns Lunters avontuur

Redacteur Monique du Pau trok zeventien jaar geleden van de stad naar de Veluwe. In deze smakelijke column beschrijft ze de eerste stappen van dit avontuur.