Homeopathie Magazine september 2022

Homeopathie Magazine HM3 - september 2022

Deze HM staat in het teken van balans en evenwicht.

Jan Hoes legt uit hoe evenwicht werkt, en hoe we -zowel lichamelijk als psychisch- uit balans kunnen raken.
Verder lezen we hoe Diny van Oostrum flink uit balans raakte door Tuba Aperta en tinnitus, en hoe homeopathie haar hielp.
Peter Goosensen neemt ons mee in de spinnenwereld en Monique du Pau vertelt over haar passie voor homeopathie. Manon Bruins legt uit dat het hebben van geduld in de behandeling een ware uitdaging kan zijn, zowel voor de patiënt als voor de behandelaar. Maar de beloning is er vaak naar.

Artikelen

Monique du Pau: Passie voor Homeopathie‘Ik hou gewoon zo van homeopathie’

Monique du Pau had als kind een huisarts die homeopaat was. Ze was geschokt toen ze erachter kwam dat niet iedere arts dat is. Nu heeft ze zelf een praktijk en werkt met mensen en dieren.

 

 

Homeopathie bij Tuba Aperta en tinnitus‘Overal was lawaai en herrie’

Diny van Oostrum ging op consult bij klassiek homeopaat Gerda Zaalberg met klachten van Tuba Aperta en tinnitus. De impact op haar leven was groot. Homeopathie en goede voeding brachten haar weer in balans.

Evenwicht en balansEvenwicht en balans

Als je een stevige basis hebt, kun je meedeinen op het ritme van het leven. Maar hoe zit dat fysiek nou precies? In dit artikel wordt je kennis van het fenomeen ‘evenwicht’ verdiept.

Spinnen zijn sensitiefSpinnen zijn 
sensitief

In homeopathie bestaan spinnenmiddelen. Spinnenmiddelen kunnen mensen helpen die zich herkennen in eigenschappen als hyperactiviteit en een bovengemiddelde drang tot bewegen.

Genezing is een procesGenezing is een proces

Vaak lijkt de behandeling van patiënten met homeopathische middelen zo eenvoudig. Het juiste middel is zo gevonden, en verbetering zet spoedig in. Maar soms is het vinden van het juiste middel een ware zoektocht. Dan is geduld bewaren een ware uitdaging.

Ledenraadsleden gezocht bij de Vereniging HomeopathieLedenraadsleden gezocht

De Vereniging Homeopathie wil dat iedereen weet wat een mooie behandelwijze het is. En homeopathie een stevige plaats geven in ons zorgbestel. Iedere stap die daarvoor wordt gezet, zet de Vereniging na overleg met de Ledenraad. Het proces is op en top democratisch. Wil jij een bijdrage leveren? Er is plek voor jou!

Anamirta Cocculus - VisbesAnamirta Cocculus – Visbes

Het homeopathische middel Cocculus is gemaakt van de vrucht van Anamirta Cocculus, een houtachtige, tropische slingerplant. Niet alleen bij reisziekte kan Cocculus goed werk verrichten, ook bij zwangerschapsmisselijkheid kan het een uitstekend middel zijn.