Homeopathie Magazine september 2021

Homeopathie Magazine september 2021

Homeopathie kent, als ‘zachte’ geneeswijze, toch ook een aantal ‘harde’ middelen. Jan Hoes legt uit waarom sommige mineralen graag verbindingen aangaan met andere elementen, en sommige juist niet – en hoe dit invloed heeft op de wijze waarop deze mineralen als homeopathisch middel worden ingezet.

Verder lezen we hoe arts voor homeopathie Resie Moonen al 36 jaar met passie én compassie haar werk doet. En hoe de helende kracht van de natuur werkt als het noodlot toeslaat bij de Britse schrijfster Raynor Winn en haar echtgenoot Moth.

Ook Chantal Niemeijer ondervindt deze helende kracht nadat zij, na jaren van onbegrepen klachten en allergieën, bij homeopaat Joyce Bakker terechtkomt.

Artikelen

Arts voor homeopathie Resie Moonen‘Mijn passie is om mensen heel goed te willen begrijpen’

Resie Moonen is al 36 jaar arts voor homeopathie, met passie én compassie doet ze haar werk en ze streeft ernaar om volledig aanwezig te zijn bij alles wat ze doet.

De helende kracht van de natuurDe helende kracht van de natuur

De Britse schrijfster Raynor Winn en haar echtgenoot Moth leiden een gelukkig leven als het noodlot toeslaat. Wat gebeurt er met twee mensen die worden teruggeworpen op zichzelf?

PlatinaColumn Jan Hoes

Redactielid Jan Hoes: ‘Wat als Harry Mulisch het middel Platina zou hebben genomen?’

Chantal Niemeijer knapte op dankzij homeopaat Joyce Bakker‘Paarse benen en blaren op de voeten’

Omdat Chantal Niemeijer (24) in de thuiszorg werkt, krijgt ze in januari haar eerste Pfizer-vaccinatie. Dat loopt stevig mis. Voor hulp klopt ze aan bij homeopaat Joyce Bakker.

Mineralen, edelstenen en gassenMineralen, edelmetalen en gassen

De aardkorst bestaat uit allerlei gesteenten, die op natuurlijke wijze in de aardkorst ontstaan uit meerdere mineralen. In verbindingen voelt menig mineraal zich ‘in zijn element’.

Gele Jasmijn - Gelsemium SempervirensPlant onder de loep: gele jasmijn

Gele Jasmijn (Gelsemium Sempervirens) staat bekend als het middel van de grote verlamming, zowel op fysiek als op mentaal niveau. Daarnaast kan Gelsemium het helpende middel zijn bij griep, spierzwakte en uitputting.

In de voetsporen van Samuel Hahnemann: KönigslutterIn de voetsporen van Samuel Hahnemann: Königslutter

Jan Hoes stapt in de voetsporen van Samuel Hahnemann en neemt ons mee naar Dresden, Leipzig, Gotha, Georgenthal en Königslutter.

Angst voor ziektePraktijkverhaal: Angst voor ziekte

Het afgelopen jaar kwamen patiënten met andere typen klachten naar de homeopathiepraktijk. de angst voor Covid-19, om zelf ziek te worden of iemand anders te besmetten, de stress van alle maatregelen, het verlies van onze dagelijkse structuur: het hakte er bij veel mensen in. Ook op kinderen was de impact soms groot.