Homeopathie Magazine september 2020

Homeopathie Magazine HM3 - 2020

Dit nummer van HM heeft als thema aarde. Zo is er een mooi artikel over kristallen en mineralen te lezen, vertelt onderwijsassistent Mieke hoe het middel Maansteen haar heeft geholpen om haar oude energiepeil te hervinden en doet redacteur Jan Hoes een boekje open over mineralen, de bouwstenen van ons lichaam.

In de rubriek Passie sprak onze redacteur Lilian Peters met Martin Dicke, die meer dan twintig jaar verbonden was aan de Hahnemann apotheek én als geen ander weet hoe het is om hemel en aarde te bewegen om homeopathie op de kaart te krijgen.

Veel leesplezier toegewenst!

Artikelen

Martin Dicke‘Gaan waar geen weg is’

Martin Dicke, oprichter van de Hahnemann apotheek, vertelt over de passie voor zijn levenswerk en het onvermijdelijke afscheid van een grootse, maar roerige carrière.

HoogsensitiviteitHoogsensitiviteit onder de loep

Ooit las homeopaat Peter Goosensen een artikel over hoogsensitiviteit. Zijn belangstelling was meteen gewekt en hij besloot zich in het onderwerp te verdiepen, ook – en juist – als homeopaat.

Het Graphites type‘Het zijn aardse mensen en harde werkers’

Het homeopathische middel Graphites, grafiet, wordt gewonnen uit de aarde. Homeopaat Jos van Kooten beschrijft het Graphitestype.

Klassiek homeopaat homeopaat Wiet van Helmond‘Maansteen was voor mij levensreddend’

Mieke voelt zich lange tijd zo slecht dat ze moet stoppen met werken. Een bezoek aan homeopaat Wiet van Helmond brengt haar bij het middel Maansteen.

Mineralen: bouwstenen voor ons lichaamMineralen: bouwstenen van ons lichaam

Het element aarde is rijk aan mineralen. Maar welke rol spelen mineralen eigenlijk in ons lichaam? Arts voor homeopathie Jan Hoes legt het uit.

Brandnetel - Urtica UrensPlant onder de loep: De Brandnetel

Er zijn maar weinig planten zo veelzijdig toepasbaar als de brandnetel. Lilian Peters beschrijft de mogelijkheden van deze nuttige maar o zo branderige plant.

Kristallen en mineralenKristallen en mineralen

Kristallen, ontstaan vanuit het magma en het oergesteente van de aarde, komen in allerlei verschijningen voor. Lilian Peters vertelt over hun ontstaan en de bijzondere kracht die ze bezitten.