Homeopathie Magazine september 2019

Homeopathie Magazine september 2019

In deze HM staat ons hart centraal. Homeopaat Ab Straatman vertelt hoe hij mensen helpt om hun hart te volgen. Ook Marloes van Erp volgde haar hart en besloot de opleiding tot homeopaat te volgen. Klassiek homeopaat Vincent Engel legt uit dat gevoel onze bewegwijzering moet zijn; en dat we van ons hart vooral geen moordkuil moeten maken. Harm Scholtens kreeg in 2005 een hartinfarct en kan dankzij homeopathie weer mateloos genieten.

Arts en redactielid Jan Hoes zet de verschillen tussen de reguliere en de homeopathische behandelwijze – aan de hand van hartfalen – op een rijtje. En hij neemt ons mee naar Hettstedt, waar Samuel Hahnemann – een man naar ons hart- zijn eerste artsenpraktijk begon.

Wij wensen u van harte veel leesplezier!

Artikelen

Ab Straatman: ‘Zelfliefde is onze grootste troef’

Ab Straatman: ‘Zelfliefde is onze grootste troef’

Ab Straatman is al veertig jaar homeopaat. Op dit moment wijdt hij zijn leven aan een groot meditatieproject én helpt hij mensen om hun hart te volgen en van gezond naar supergezond te komen.

Schrijfster Julia Kang over Big Pharma

Big Pharma

Julia Kang is schrijfster van boeken over gezond leven, gifvrije voeding en natuurlijk opvoeden. In deze column beschrijft ze wat homeopathie haar heeft gebracht.

Studente Marloes van ErpStudente Marloes van Erp

Marloes van Erp (39) is student aan het Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie (OCKH). Na jaren werkzaam te zijn geweest als docent kwam ze in aanraking met homeopathie. Het sprak haar zo aan dat ze besloot de opleiding te gaan doen. ‘Er ging een wereld voor me open.’

Volg altijd je hartVolg altijd je hart

Zit je vast in een draaikolk van gedachten en emoties? Soms is het goed om gewoon je hart te volgen. De beste brandstof daarvoor? Liefde!

‘Dankzij homeopathie kunnen we weer mateloos genieten’‘Dankzij homeopathie kunnen we weer mateloos genieten’

Harm Scholtens kreeg in 2005 een hartinfarct. Er werd in het UMCG in Groningen een stent geplaatst en met succes. Toen in 2017 zijn hart weer opspeelde nam zijn vrouw hem mee naar arts voor homeopathie Jan Bol.

In de voetsporen van Samuel Hahnemann: HettstedtIn de voetsporen van Samuel Hahnemann: Hettstedt

Samuel Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie, stierf 175 jaar geleden, op 2 juli 1843. HM-redacteur Jan Hoes volgde zijn voetsporen en zal ieder jaar verslag doen van het leven van Hahnemann en van wat er nog herinnert aan dit voormalig genie op de plekken waar hij ooit woonde en werkte.

Regulier én homeopathisch behandelaar: Van harte samenwerkenVan harte samenwerken?

De reguliere en homeopathische geneeskunde vinden beide hun oorsprong in de Griekse oudheid bij de arts Hippocrates, rond 400 voor Christus. Er zijn natuurlijk verschillen tussen beide behandelwijzen, maar zeker ook raakvlakken. Arts en redactielid Jan Hoes zette ze – aan de hand van hartfalen – op een rijtje.