Homeopathie Magazine september 2018

Het thema van dit nummer is ‘Pijn’. We maken kennis met onze nieuwe redacteur en arts voor homeopathie Jan Hoes, die alles vertelt over de achtergrond van pijn en hoe deze te bestrijden, bijvoorbeeld met homeopathie. Lilian Peters boog zich over een van de ergste pijnen: die bij de bevalling! En wat het lichaam allemaal uit zichzelf in werking brengt om hiermee om te gaan.

Daarnaast een bijzonder interview met de eerste Nederlandse wereldkampioen ultra-trail: Ragna Debats. Als íemand weet hoe pijn voelt, dan is zij het wel. Maar een optimistische geest en doorzettingsvermogen kunnen je heel ver brengen, aldus deze bijzondere atlete die de homeopathie met de paplepel ingegoten kreeg.

Verder in dit nummer mooie ervaringsverhalen over hoe homeopathie met succes werd ingezet bij pijnklachten.

Artikelen

‘Als ik goed in mijn lijf zit, heb ik vertrouwen in alles’

In mei 2018 won Ragna Debats het wereldkampioenschap ultra-trail in het Spaanse Penyagolosa. Ze wordt haar hele leven al gedreven door een sterk verlangen om zichzelf te overtreffen.  En pijn weerhoudt haar er niet van om haar doel na te streven.

Natuurlijke pijnstilling tijdens de bevalling

Zowel voor moeder als kind is een bevalling een ingrijpend proces dat meestal gepaard gaat met pijn. Het pijnstillend systeem van het lichaam helpt vrouwen én ondersteunt het geboorteproces op ingenieuze wijze.

‘Ik ben blij dat de pijn zoveel minder is’

Joke van Goch kreeg in 1999 een auto-ongeluk met een whiplash tot gevolg. De revalidatie was lang en pijnvrij werd ze nooit. Toen ze het gevoel kreeg niet verder te komen met huisarts en specialisten, maakte ze een afspraak met homeopaat Helen Hensing.

Ananda More over Magic Pills: ‘Mijn grootste wens is dat de film viral gaat.’

De Canadese Ananda More werkte zeven jaar lang aan Magic Pills, een film over de positie van homeopathie in de wereld. In Magic Pills reist More over de wereld en toont ze overtuigend hoe homeopathie de gezondheid van velen ten goede heeft gekeerd.

Wat is pijn?

Pijn is een akelig fenomeen dat ons leven behoorlijk kan beheersen. Maar hoe ontstaat pijn precies, heeft het misschien ook een functie en wat kunnen we er zelf tegen beginnen? En wat kan de homeopaat betekenen in de strijd tegen deze nare sensatie?

Beter met homeopathie‘Bij toeval vond ik wat ik niet zocht!’

Sophia, werkzaam in de jeugdhulpverlening en als fotograaf, kwam in de herfst van 2016 met tinnitusklachten (oorsuizen) bij haar homeopaat. ‘Het middel dat ze voorschreef, heeft van alles in gang gezet. Ik ben heel dankbaar en blij verrast.’