Homeopathie Magazine september 2015

‘Als wij de wereld echt willen veranderen, moeten we beginnen met de kinderen’, aldus arts voor homeopathie Frans Kusse. In deze HM veel aandacht voor homeopathie bij kinderen. Pulsatilla-kinderen worden uitgebreid beschreven. Het artikel over Luka beschrijft hoe een 9 jarige boze en verdrietige jongen dank zij homeopathie veel beter kan omgaan met de ruzies en stress in het gezin en de familie.

Verder in dit nummer een pleidooi voor de samenwerking tussen de reguliere gezondheidszorg en homeopathie: de integrale geneeskunde. Langzamerhand begint het besef door te dringen integrale geneeskunde in het voordeel werkt van patiënt, behandelaar én verzekeraar. Dat ondervond ook Natascha Polman, die als verpleegkundige én klassiek homeopaat een brug probeert te slaan tussen deze twee werelden.

Artikelen

De droom van Frans Kusse: een integrale visie op gezondheid

Volgens arts voor homeopathie Frans Kusse is Integrale Geneeskunde de aanpak van de toekomst: samen met de patiënt uitzoeken welke therapie hem of haar het beste past, met voorkeur voor een therapie die het zelfgenezend vermogen stimuleert. Kusse: ‘Als wij de wereld echt willen veranderen, moeten we beginnen met de kinderen.’

‘De wereld is een moeilijke plek voor de Navajo’

In Grenzeloze Homeopathie gaat Manon Bruins-Maathuis met behulp van internet en webcam op bezoek bij homeopaten over de hele wereld. Deze keer brengt zij een bezoek aan klassiek homeopaat Luanne Somers. Zij vertelt over haar ervaringen in The Navajo Nation Homeopathic Free Clinic in het Navajo-reservaat in de Verenigde Staten.

Pulsatilla: een middel voor knuffelige kinderen

Eind 2014 verscheen Homeopathic Remedy Pictures, het resultaat van een unieke samenwerking tussen de Australische homeopaat en kunstenares Vicki Mathison en de Nederlandse auteur en arts voor homeopathie Frans Kusse. 65 homeopathische geneesmiddelen worden in dit boek behandeld, waaronder Pulsatilla. Hoe zijn Pulsatilla-kinderen?

‘Luka is boven zichzelf uitgestegen’

In jonge gezinnen is het vaak alle hens aan dek. Kinderen vragen zorg en aandacht, er gebeurt van alles op werk, op school en in familie- en vriendenkring, en dan kan de druk maar zo te groot worden. Dat gebeurde ook in het gezin van Serah Vuckovic. Vooral zoon Luka (9) had baat bij de behandeling van klassiek homeopaat Maaike Bijl-Vetter.

Het zijn de koolhydraten!Over fractals in homeopathie

Overal in de natuur komen zichzelf herhalende patronen voor, de zogenoemde fractals. Voortschrijdend inzicht heeft het mogelijk gemaakt om op basis van deze patronen voorspellingen te doen over de werkzaamheid van onbekende planten en chemische elementen als homeopathische middelen. Én met welke levensfasen deze middelen corresponderen.

De missie van Natascha Polman

Reguliere gezondheidszorg en homeopathie vormen nog altijd een moeizaam huwelijk. Terwijl in landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk de eerste ziekenhuizen al werken met homeopathische beginselen, overheerst in Nederland nog altijd scepsis. Op kleine schaal probeert Natascha Polman, verpleegkundige én klassiek homeopaat, een brug te slaan tussen beide gezondheidssectoren.