Deze HM staat in het teken van onze huid en de tast.

Met onze zintuigen, zoals de ogen en oren, tasten we onze omgeving af. Dat doen we letterlijk ook met het grootste orgaan van ons lichaam, de huid. Want onze huid heeft meerdere functies.

De huid vormt onze grens met de buitenwereld en stelt ons tegelijkertijd in staat om contact te maken met alles om ons heen. Een bijzondere dubbelrol dus, die Jan Hoes voor ons uitdiept.

Huib Wijtenburg vertelt over eczeem bij pasgeborenen en Gio Meijer vertelt over haar passie voor haar vak.

Ook lezen we in deze HM verschillende praktijkverhalen die laten zien dat homeopathie veel kan betekenen bij Covid-19 klachten, zowel acuut als langdurig.

Homeopathie Magazine HM4 - november 2022

Artikelen

Onze huid en tastDe huid en de tast

De huid vormt onze grens met de buitenwereld en stelt ons tegelijkertijd in staat om contact te maken met alles om ons heen. Een bijzondere dubbelrol dus, die Jan Hoes voor ons uitdiept.

 

 

Reuma‘Homeopathie heeft me
 zelfvertrouwen gegeven’

Rika Brandwagt was onder behandeling bij een reumatoloog voor reuma. Ook had ze last van dystrofie aan haar rechterbeen. De medicijnen die ze nam op advies van de specialist, gaven nogal wat bijwerkingen zoals eczeem en psoriasis. Toen besloot ze klassiek homeopaat Manon Bruins te bezoeken. ‘Homeopathie heeft me psychisch en lichamelijk gered’.

Passie voor Homeopathie‘Ik doe wat ik leuk vind, ik werk geen dag!’

Gio Meijer is arts voor integrale geneeskunde met als specialisatie homeopathie. Ze vertelt over haar passie voor haar vak, en waarom, naar haar idee, bewustwording het belangrijkste van alles is. En ook hoe het komt dat homeopathie in haar beleving de verbindende sleutel is.

Eczeem bij pasgeborenenEczeem bij pasgeborenen

Huib Wijtenburg is arts voor homeopathie. Zijn ouders vertelden hem ooit dat hij kort na zijn geboorte dauwworm kreeg. Pas toen hij al ruimschoots volwassen was, ontdekte hij wat de werkelijke oorzaak was.

Viola tricolor - Driekleurig viooltjePlant onder de loep: Viola Tricolor

Delicaat, klein en krachtig: het driekleurig viooltje is het alle drie. Dit wilde viooltje dat je in Europa kunt aantreffen van Lapland tot aan de Middellandse zee, is een lust voor het oog. Ook in de homeopathie is men al lange tijd bekend met het middel Viola tricolor.

Ervaringen met (Long) CovidErvaringen met (Long) Covid

Manon Bruins-Maathuis, klassiek homeopaat en redacteur van dit tijdschrift, heeft nogal wat ervaring met patiënten met (long) Covid. Ze deelt haar ervaringen en mailtjes na afloop van de behandeling, zoals ‘Gaat prima, ik loop weer hard.’ En ‘Zo blij dat we hier goed uitgekomen zijn.’