Homeopathie Magazine november 2021

Homeopathie Magazine HM4 - november 2021

De Homeopathie Magazines van 2021 gaan respectievelijk over planten, dieren en mineralen, die allemaal als basis kunnen worden gebruikt voor homeopathische middelen.

Het laatste nummer van dit jaar is gewijd aan de lichaamseigen stoffen. We lezen onder andere over moedermelk en moederkoek en hoe de hiervan bereide homeopathische middelen toegepast kunnen worden. En over Touria Bakkali, die als baby tuberculose kreeg en daar nog steeds de gevolgen van ondervindt. Homeopaat Cedi Mol ondersteunt haar.

Frank Müller, homeopaat en docent aan de Academie voor Klassieke Homeopathie, vertelt over zijn passie en Annemieke Laan, directeur van de Vereniging Homeopathie, onthult de plannen voor het nieuwe jaar met als kernboodschap: ‘Dat is de pure kracht van Homeopathie’.

Artikelen

Franc Müller, homeopaat en docent aan de AvKH‘Elke patiënt is een universum’

Franc Müller is homeopaat en docent, en geeft leiding aan de Academie voor Klassieke Homeopathie in Zwolle. Onlangs verscheen zijn boek Het potentie-raadsel. ‘De patiënt is de sleutel tot de juiste potentie’, aldus Müller.

Touria Bakkali en homeopaat Cedi MolEen vrouw met een missie

Als baby kreeg Touria Bakkali tuberculose en daar ondervindt ze nog steeds de gevolgen van. Homeopaat Cedi Mol ondersteunt haar. Dat helpt Touria om aan haar grote passie – gelijke kansen voor ieder kind – te kunnen blijven werken.

Vulkaanuitbarstin op La PalmaDe geboorte van nieuw land

Lilian Peters vertelt over La Palma: ‘Een schouwspel, prachtig en huiveringwekkend’

Annemieke Laan, directeur van de Vereniging HomeopathieDe pure kracht van homeopathie

Annemieke Laan is al tien jaar directeur van de Vereniging Homeopathie. Ze nam het roer over en sloeg een nieuwe koers in. Wat hebben de afgelopen jaren gebracht en welke richting slaat de vereniging de komende jaren in?

 

Homeopathie: De veroorzaker geneestHomeopathie: De veroorzaker geneest

Sommige homeopathische middelen zijn gemaakt van een factor die als oorzaak of aanleiding van een ziekte gezien kan worden. Homeopaten gaan hierbij uit van het principe: ‘Wat iets veroorzaakt, kan het ook genezen.’

Moedermelk: Vloeibare liefdeMoedermelk: vloeibare liefde

De primaire functie van borstvoeding is het voeden van een kwetsbare en afhankelijke zuigeling die hierdoor kan groeien en ontwikkelen. Daarnaast heeft het ervaren van oog- en  huidcontact en het gevoel beschermd, gevoed en vastgehouden te worden betekenis bij het tot stand komen van de noodzakelijke hechting.

Placenta humanum: geschenk van de moederPlacenta humanum

Placenta humanum is het homeopathische middel dat gemaakt is van de moederkoek. Als homeopathisch middel heeft Placenta affiniteit met het thema van verbinding met je wortels en met de oerbron. Het helpt je om je te verbinden met het leven, het verleden te laten rusten en je eigen bestemming te volgen.