Homeopathie Magazine november 2019

Buikklachten kunnen in veel verschillende vormen voorkomen. Denk aan verstopping, diarree, een spastische darm, menstruatieklachten, lactose- of glutenintolerantie. Vaak tobben mensen jaren met klachten en soms blijkt de oplossing verrassend eenvoudig te zijn. Bijvoorbeeld door gezondere voeding of door sommige voedingsmiddelen juist te vermijden.

Ook homeopathie kan vaak een positieve bijdrage leveren aan buikklachten. Je leest er alles over in deze HM.

Artikelen

Tips voor een blije buikTips voor een blije buik

Onze buik is een organisch systeem waarin ontelbaar veel micro-organismen voor ons aan het werk zijn. Dit zorgt voor energie om ons voort te bewegen, te groeien en te herstellen. Gezonde voeding is hierbij van cruciaal belang.

christien_klein-laansma‘Als ik een steentje kan bijdragen dan doe ik dat’

Arts voor homeopathie Christien Klein-Laansma deed langdurig onderzoek naar het effect van een homeopathische behandeling op premenstruele klachten bij vrouwen.

Ervaringsverhaal darmklachten‘Ik lag echt van pijn te kronkelen in bed’

Ilse Winterkamp bleek last te hebben van een lactose-intolerantie en een spastische darm. Zij wilde graag de oorzaak van haar klachten aanpakken. Haar homeopaat werd haar steun en toeverlaat.

Klassiek homeopaat Nicole KramerLuisteren naar je lichaam

Suzanne raakte vanwege haar darmklachten arbeidsongeschikt. Met hulp van homeopaat Nicole Kramer kreeg ze haar gezondheid weer terug.

Buikchakra: bron van levenskrachtBuikchakra: bron van levenskracht

In de homeopathie gaan we ervan uit dat ieder mens zijn eigen geneeskracht in zich draagt. Deze geneeskracht is onderdeel van de levenskracht, die in alle cellen van ons lichaam aanwezig is. Het buikchakra speelt hierbij een belangrijke rol.

De buik en zijn signaalfunctieDe buik en zijn signaalfunctie

Aan ons lichaam kunnen we aan de hand van pijn, een druk- of leegtegevoel ook waarnemen wat zich in onze geest afspeelt aan teleurstelling, boosheid of andersoortige emotie. Ook onze buik speelt hierbij, als signaalfunctie, een belangrijke rol.