Homeopathie Magazine november 2016

Deze HM staat in het teken van dieren. Want ook voor dieren kan homeopathie genezing, ondersteuning en verlichting van klachten brengen.

Fernand Debats legt uit hoe deze diermiddelen geordend zijn in onder meer vogel- en insectenmiddelen. Dierenarts Atjo Westerhuis vertelt over hoe hij reguliere diergeneeskunde met homeopathie combineert. En klassiek homeopaat voor mens en dier Nancy Groeneveld vertelt hoe een homeopathische behandeling al vele (huis)dieren van hun klachten en aandoeningen heeft verlost. Homeopathisch werkend dierenarts Liesbeth Ellinger belicht hoe het narcosemiddel bij een operatie, ketamine, voor nare gevolgen kan zorgen bij dieren, en op welke manier homeopathie uitkomst kan bieden.

Geen dierenliefhebber? Dan is het artikel ’10 tips tegen de winterblues’ een aanrader om de donkere wintermaanden door te komen. Verder in HM een update van Homeopaten zonder Grenzen in Oeganda, een swingende column van ons nieuwe redactielid Vincent Engel en nog heel veel andere interessante info en weetjes.

Artikelen

Homeopathisch werkend Dierenarts Atjo WesterhuisDierenarts Atjo Westerhuis: ‘Een multidisciplinaire aanpak is mijn missie’

Dierenarts Atjo Westerhuis combineert reguliere diergeneeskunde met homeopathie. Zijn doel is zoveel mogelijk kennis te bundelen en te verspreiden.

DierenmanierenDierenmanieren

Diermiddelen hebben iets in zich van de eigenschappen van het dier. Overeenkomsten tussen mens en dier kunnen wijzen naar een geschikt middel voor de patiënt. Arts voor homeopathie Fernand Debats legt uit hoe de keuze voor het juiste middel wordt gemaakt.

Dierenmanieren Dierenmanieren Diermiddelen hebben iets in zich van de eigenschappen van het dier. Overeenkomsten tussen mens en dier kunnen wijzen naar een geschikt middel voor de patiënt. Arts voor homeopathie Fernand Debats legt uit hoe de keuze voor het juiste middel wordt gemaakt. Naar de dierenhomeopaat Naar de dierenhomeopaatNaar de dierenhomeopaat

Alex’ huisdieren hadden klachten die de dierenarts niet kon verhelpen. Na behandelingen door homeopaat Nancy Groeneveld gaat het stukken beter met kat en hond.

Naar de dierenhomeopaat Naar de dierenhomeopaat Alex’ huisdieren hadden klachten die de dierenarts niet kon verhelpen. Na behandelingen door homeopaat Nancy Groeneveld gaat het stukken beter met kat en hond. 10 tips tegen de winterblues 10 tips tegen de winterblues10 tips tegen de winterblues

De dagen worden korter en donkerder. Met deze tips kun je een winterdepressie voorkomen en genieten van het koude jaargetijde.

Martin Gaus over keuzevrijheidMartin Gaus over keuzevrijheid

‘Mijn schoonvader bestreed alles wat niet duidelijk aards was te vuur en te zwaard’