Homeopathie Magazine mei 2023

Homeopathie Magazine HM2-mei 2023

Deze HM gaat over chronische aandoeningen, en hoe stress en onze darmflora hier invloed op hebben.

We lezen hoe Pieter sinds zijn tweede jaar last had van astmatische bronchitis, dat in zijn pubertijd afnam tot astma. Hij gebruikte allerlei reguliere medicatie hiervoor. Totdat hij bij toeval bij arts voor homeopathie Jeroen van Berckel Smit terechtkwam.
na een succesvolle behandeling loopt hij nu met gemak hard door de duinen.

Ook het leven van Maarten Spaargaren nam een andere wending dankzij onze mooie geneeswijze. Doordat hij zelf gezondheidsproblemen had, kwam hij met homeopathie in aanraking. Hij werd beter en werd, na eerst geneeskunde te hebben gestudeerd, arts voor homeopathie. In gesprek met Monique du Pau kijkt hij terug op zijn jarenlange praktijkervaring.

Jan Hoes legt uit hoe we, door als kind af en toe lekker in het vuil te spelen, ons afweersysteem kunnen trainen.

Ook lezen we van zijn hand dat stress en een verstoorde darmflora gezien als belangrijke factoren bij het ontstaan van chronische ziektes.

Homeopathisch werkend dierenarts Evelien van der Waa schreef een boek over homeopathie bij katten. Ze behandelt regelmatig katten voor gedragsproblemen en andere klachten en vertelt daarover in deze HM.

Artikelen

Arts voor Homeopathie Maarten Spaargaren‘Je herstelvermogen is je grootste bondgenoot’

Het grootste doel dat arts voor homeopathie Maarten Spaargaren heeft met zijn werk is duurzame gezondheid. Hij is ervan overtuigd dat homeopathie bij ouderen kan zorgen voor zo lang mogelijk optimaal functioneren. Een gezonde leefstijl is daarbij, in zijn ogen, essentieel.

Immuunsysteem en hygiëneImmuunsysteem en hygiëne

Als we in het dagelijks leven met onschuldige micro-organismen in aanraking komen, kunnen we op een natuurlijke manier weerstand opbouwen. Jan Hoes neemt ons mee in de wereld van ons afweersysteem, ziekteverwekkers en hoe ons lichaam daarmee omgaat.

De astma die ik had, is gewoon weg!‘De astma die ik had, is gewoon weg’

Pieter had sinds zijn tweede last van astmatische bronchitis, dat in zijn pubertijd afnam tot astma. Hij gebruikte allerlei reguliere medicatie hiervoor. Totdat hij bij toeval bij arts voor homeopathie Jeroen van Berckel Smit terechtkwam.

Chronische ziekten, stress en darmfloraChronische ziektes, stress en darmflora

De darmen bepalen naast ons lichamelijk welzijn ook onze gemoedstoestand en gedrag. Daarom worden ze wel het tweede brein genoemd. Arts voor homeopathie Jan Hoes legt uit hoe dat zit.

Katten en homeopathieHomeopathie bij katten

Evelien van der Waa vindt katten uitermate intrigerend. Ze is homeopathisch werkend dierenarts en schreef een boek over katten. Ze behandelt regelmatig katten voor gedragsproblemen en vertelt daarover in deze HM.

ArsenicumArsenicum onder de loep

Een Arsenicum type voelt zich kwetsbaar in de wereld. Hij of zij heeft een aangeboren, of opgelopen, angst voor het onbekende. En vooral om iets of iemand te verliezen.