Homeopathie Magazine mei 2022

Homeopathie Magazine HM2 2022

In deze HM staan seksualiteit en relaties centraal.

Lilian Peters ging in gesprek met Karen Schröder. Karen werkt in haar praktijk veel met cliënten met vragen rondom dit onderwerp.

Manon Bruins schrijft over cliënten die aan seksualiteit gerelateerde vragen stelden. Jan Hoes legt uit hoe onze zintuigen werken. En Peter Goosensen gaat in op homeopathische middelen in relatie tot seksualiteit.

Artikelen

hm2-2022 Karen SchröderKaren Schröder over haar passie voor jongeren

Weten jongeren waar hun grenzen liggen, en zeggen ze het als iemand over hun grenzen heen gaat? Karens ervaring is dat ze hun grenzen niet zo goed kennen en ze ook niet altijd aangeven.

 

 

Gerfriede Hoekendijk en klassiek homeopaat Evelien Simon Ik kom uit de duisternis

Gerfriede Hoekendijk is opgeleid in de Traditionele-Chinese Geneeskunde en heeft jarenlang een drukke praktijk gehad. In november 2020 verandert haar leven compleet als ze op haar fiets wordt geschept door een auto.

Gebrek aan intimiteitSeksualiteit in de praktijk

Het ervaren van problemen in het beleven van seksualiteit en erotiek kan een grote bron van stress, eenzaamheid, frustratie of verdriet vormen. Een passend homeopathische middel kan prachtig helend werken.

De TijgerleliePlant onder de loep: De Tijgerlelie

Als je de beschrijving van de eigenschappen van een plant leest, begrijp je wat deze kan betekenen voor de mens. 
De tijgerlelie kan mensen helpen die seksuele gevoelens in balans willen brengen.

 

 

Het alumina type: Wie ben ik?Over homeopathische types

Een voorproefje, op de website start de nieuwe serie ‘Types in de homeopathie’. In deze HM kun je de eerste aflevering lezen over het Alumina-type.

Op zoek naar verbindingOp zoek naar verbinding

Het vertalen van seksueel ongemak naar een individueel passend homeopathisch middel is het voor de homeopaat van belang de relevante informatie uit het verhaal van een cliënt te filteren. Ook wat tussen de regels door te beluisteren valt, verdient hierbij de aandacht.

Na de bevalling: huilen bij muziek‘Als ik een liedje hoorde, moest ik al huilen’

Corinne Buschhueter vertelt: ‘Ik had na de geboorte van onze eerste dochter een moeilijke emotionele periode. Bijzonder was dat ik niet meer naar muziek kon luisteren zonder me heel verdrietig te voelen.’

Zintuigen bij seksualiteitHoe wordt onze seksualiteit geprikkeld?

‘Ik wil je zien, horen, proeven, ruiken en voelen, dat voel ik in heel mijn lijf’. Dat zouden we vanuit een geestelijke en fysieke totaalbeleving zomaar kunnen zeggen tegen, of denken over, iemand op wie we verliefd zijn. Arts voor homeopathie Jan Hoes legt uit.