Homeopathie Magazine mei 2021

Homeopathie Magazine HM2-2021

In dit mooie nieuwe nummer van hm veel aandacht voor dieren en dierenliefde.

Homeopaat Jos van Kooten vertelt over zijn passie voor homeopathie en de natuur.
In de rubriek human interest vertelt schaapherder Daphne met veel liefde over haar angstige dwergteckel Dirkje – en hoe homeopaat Mascha Jansen hulp bood.
Of lees het verhaal van Lucas Klooster die samen met zijn vrouw Mirjam een praktijk voor mens en dier heeft. Lucas behandelt mensen en Mirjam dieren.

Verder lezen we hoe homeopathie bij Minke Greve een oplossing biedt voor haar muggenallergie, verdiepte Peter Goosensen zich in de vlindermiddelen en schrijft Jan Hoes over het dierenrijk als bron van homeopathische middelen.

Artikelen

Homeopaat Jos van Kooten‘Het is de simpele biologie die me interesseert’

Bijna veertig jaar is Jos van Kooten homeopaat. Ooit begon hij als groenteboer. Hij vertelt over zijn passie voor homeopathie en de natuur.

Homeopathie bij muggenallergie‘Homeopathie is niet meer weg te denken uit ons leven.’

Minke Greve over haar muggenallergie en hoe homeopathie een oplossing bood voor haarzelf maar ook voor haar zoon met een progressieve spierziekte.

Hondje met hooikoorts

Als je konijn blaasontsteking heeft, ga je toch naar middelen zoeken’

Homeopaat Manon Bruins-Maathuis heeft geen opleiding tot dierhomeopaat gevolgd, maar behandelt ze soms wel, zoals de hond van haar vriendin met ernstige hooikoortsklachten.

Lucas Klooster‘Hond Saar heeft ons gebracht tot wie we nu zijn’

Partners Mirjam Kooy en Lucas Klooster hebben een homeopathiepraktijk voor Mens & Dier in Harfsen. Lucas behandelt mensen, Mirjam dieren. ‘Soms schrijven we onafhankelijk van elkaar, hetzelfde middel voor aan de eigenaar en aan het dier’.

Dwergteckel met angsten‘Homeopathie bij dieren heeft een enorme meerwaarde’

Daphne van Zomeren bracht haar zieke dwergteckel bij homeopaat Mascha Jansen.

Vlinders in de homeopathieVlinders in de Homeopathie

Vlindermiddelen passen bij sensitieve en fijnbesnaarde mensen met een hang naar esthetiek. Peter Goosensen verdiepte zich in de symboliek van vlinders en hun rol in de homeopathie.

Het dierenrijk in de homeopathieHet dierenrijk als bron van homeopathische middelen

Net als van planten en mineralen kunnen van velerlei dieren homeopathische middelen worden gemaakt die het zelfherstellend vermogen van de mens reguleren. Arts voor homeopathie Jan Hoes legt uit.