Homeopathie Magazine mei 2018

Je voelt je het meest levend als je nieuwe dingen probeert. Sommigen doen dat door bijvoorbeeld naar het buitenland te emigreren, maar je kunt dat gevoel ook al krijgen bij het leren van een nieuwe sport, of bij het volgen van een bepaald dieet.

Maar het roer omgooien kan ook lastig zijn. Bijvoorbeeld als je er niet voor gekozen hebt en iets of iemand jouw leven overhoop gooit, zoals een scheiding of plotseling overlijden. In dat geval kan het helpen om je gedachten te reguleren, want ook nare gevoelens verdienen een plek. In deze HM zet klassiek homeopaat Vincent Engel op een rijtje hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Verder nemen we afscheid van bevlogen arts voor Homeopathie en redacteur Fernand Debats, en lezen we diverse ervaringsverhalen van mensen die het roer wilden omgooien in hun leven en daar met behulp van homeopathie in zijn geslaagd.

Artikelen

‘Ik dank de hemel dat ik homeopaat geworden ben’

Arts voor homeopathie en kunstenaar Fernand Debats neemt na negen jaar afscheid als redacteur van HM.

Anders denken – hoe doe je dat?

Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we onze gevoelens serieus nemen en deze inzetten om onze gedachten de juiste kant op sturen? Klassiek homeopaat Vincent Engel geeft tips om het hoofd op orde te brengen!

Studente homeopathie Monique Kotten: ‘Ik leer zo ontzettend veel!’

Monique Kotten (47) is derdejaars student homeopathie aan de Academie voor Klassieke Homeopathie in Amsterdam. Ze vindt het heerlijk om te leren. ‘Ik heb de afgelopen tweeënhalf jaar al zo ontzettend veel kennis opgedaan; de tijd vliegt voorbij!’

Martine du Floo: ‘Paarden hebben me veel geleerd over mijzelf’

Creatieve duizendpoot Martine du Floo (61) vond haar passie én zichzelf, mede dankzij haar arts voor homeopathie Michel de Sonnaville.

Wat is goede zorg?

De technologische ontwikkelingen schrijden maar voort. Maar goede zorg is meer dan ingenieuze apparatuur alleen.

Het roer om – met hulp van anderen

Je hoeft niet altijd te vertrekken om het roer om te gooien. Tenslotte neem je jezelf overal mee naartoe. En juist daar ligt vaak het probleem. Klassiek homeopaat Hesther Penneweert legt uit hoe homeopathie meerwaarde in een coachingstraject kan brengen bij mensen die vastzitten in hun situatie.

‘Ik heb de regie terug over mezelf’

Sabine vond na een zware zwangerschap en bevalling baat bij een homeopathische behandeling. Daarna kon ze ook veel onverwerkte zaken uit het verleden een plek geven. ‘Het vertrouwen in mijzelf is versterkt; ik sta veel ontspannener in het leven’.