Homeopathie Magazine mei 2017

De HM van mei heeft ‘Hormonen’ als thema. Die kunnen het je op verschillende manieren knap lastig maken.
Gelukkig kun je daar vaak ook zelf, met behulp van homeopathie, iets aan doen.

Klassiek homeopaat Wil Meijer-Kal vertelt hoe zij als doula vrouwen tijdens de zwangerschap en bevalling ondersteunt. Verder lezen we hoe 30% van de vrouwen die een tevergeefse reguliere vruchtbaarheidsbehandeling in het ziekenhuis ondergingen, alsnog zwanger werden na een behandeling bij de Poli Fertiliteit in het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht. Een nieuwsbrieflezeres vertelt hoe een homeopathische behandeling haar menstruatieklachten verhielp die waren ontstaan na het gebruik van weeënopwekkers.

Verder in deze HM 8 tips voor een stabiele suikerspiegel en het verhaal van de 10-jarige Micha, die na twee jaar kwakkelen als gevolg van de ziekte van Pfeiffer dankzij homeopathie zijn energie weer terugvond.

Artikelen

Wil Meijer-Kal : ‘Ik gun iedere vrouw een doula bij haar bevalling’

Wil Meijer-Kal is haar hele leven al geïnteresseerd in zwangere vrouwen en baby’s. Ze gaf jarenlang zwangerschapsgymnastiek en babymassage. Inmiddels werkt ze al twintig jaar als klassiek homeopaat. Sinds 2015 is zij daarnaast doula en ondersteunt zij vrouwen tijdens de zwangerschap en bevalling op een niet-medische manier.

Tóch nog een kind

10 procent van de echtparen met kinderwens is na drie jaar nog steeds onvrijwillig kinderloos en worden vaak doorverwezen naar de polikliniek fertiliteit in het ziekenhuis. Ondanks hormonale of IVF-behandelingen blijft bij een deel van deze vrouwen zwangerschap uit. Na behandeling bij de Poli Fertiliteit in het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht bevalt 30 procent van de vrouwen alsnog van een kind.

8 tips voor een stabiele suikerspiegel

Een stabiele suikerspiegel zorgt voor energie in plaats van moeheid en dipjes. Verkeerde voeding kan bijdragen aan insulineresistentie en in een later stadium suikerziekte, omdat er te veel suikers in je bloedbaan blijven. Een stabiele bloedsuikerspiegel begint met het wennen aan minder koolhydraten en minder suiker. Met deze tips breng je je bloedsuikerspiegel in balans.

Weer volop energie!

Toen Micha (nu 10 jaar oud) in groep 3 zat, begon het gekwakkel. Elke maand was er wel wat. De huisarts prikte bloed en constateerde de ziekte van Pfeiffer. Dat verklaarde zijn vermoeidheid en lusteloosheid, maar er iets mee opschieten deed Micha niet. Na ruim 2 jaar ging zijn moeder Grada Koelewijn met hem naar homeopaat Gerrie Hasselaar.

Bijnieren uitgeput? Opladen doe je met homeopathie

Als door chronische stress de bijnier niet meer genoeg cortisol kan aanmaken, kan het hormoon geen herstelwerkzaamheden uitvoeren en kan langdurige schade ontstaan. Dit wordt bijnieruitputting genoemd. Wat zijn de symptomen? En welke homeopathische middelen kunnen bijdragen aan herstel?

Menstruatieklachten na weeënopwekkers

HM vroeg haar lezers via Facebook en de digitale nieuwsbrief om ervaringen met hormonale klachten en homeopathie te delen. Ellen Star las de nieuwsbrief en deed haar verhaal. De menstruatieklachten die zij had na het gebruik van weeënremmers verdwenen binnen enkele maanden met behulp van een homeopathische behandeling.