Homeopathie Magazine mei 2015

We leven in een tijd waarin gezoete melkdranken, frisdrank en snoep steeds meer als dagelijkse voeding worden beschouwd. En zo worden we collectief allemaal steeds dikker. Niet alleen onze kinderen, ook onze huisdieren.

Fernand Debats doet in deze HM een pleidooi voor gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Maar er komt meer kijken bij een gezond gewicht, ook voldoende nachtrust en het verminderen van stress zijn van belang. Lilian Peters gaat in op hoe stress ons lichaam beïnvloedt.

Artikelen

Ontstress en voorkom overgewicht

Onderzoek naar de oorzaken van overgewicht wijst uit dat chronische stress een belangrijke invloed heeft. Hoe kun je stress voorkomen, en hoe kan homeopathie daarbij helpen?

‘Gun je lichaam de kans om zichzelf te genezen’

Hester Penneweert begon pas na haar veertigste met haar praktijk. Inmiddels werkt ze fulltime als klassiek homeopaat en begeleidt ze mensen met overgewicht.

Grotendeels blind en toch leren tennissen

Reinout Heemskerk (72) was met zes verschillende specialisten in touw toen hij bij arts voor homeopathie Rienk Stuut terechtkwam. Ondanks zijn gewicht en beperkte zicht heeft hij leren tennissen.

‘Kunstonderwijs zou voor politici verplicht moeten zijn’

Redactielid en arts voor homeopathie Fernand Debats: ‘Kunstonderwijs zou voor politici verplicht moeten zijn’

Het zijn de koolhydraten!

Een grote inname van koolhydraten kan onze hormoonhuishouding flink van slag brengen, met gewichtstoename als gevolg. Om te begrijpen wat koolhydraten doen is het nodig te weten wat de functie is van hormonen als insuline, glucagon en cortisol.