Homeopathie Magazine februari 2023

Homeopathie Magazine HM1 - februari 2023

Deze HM gaat over Mentale gezondheid. Een onderwerp dat iedereen aangaat. Gelukkig wordt het steeds gewoner om te praten over problemen als somberheid en angst. Homeopathie biedt veel mogelijkheden voor de behandeling van mentale problemen. Zonder bijwerkingen en op een natuurlijke manier.

Klassiek homeopaat Manon Bruins schreef een mooi artikel over de mogelijkheden die homeopathie biedt voor jongeren met mentale problemen. Arts voor homeopathie Jan Hoes verdiept zich in de relatie tussen lichaam en geest. Klassiek homeopaat Lilian Peters gaat in op hoe het licht grote invloed heeft op onze geest en op ons lichaam. En klassiek homeopaat Monique du Pau vertelt wat homeopathie bij rouw en verdriet kan betekenen.

Artikelen

Rineke Dijkinga‘Uit liefde voor de aarde’

Rineke Dijkinga is natuurgeneeskundige en orthomoleculair therapeut. Sinds kort schrijft ze artikelen voor onze website in de rubriek ‘Natuurlijk gezond met Rineke’. Ze is hoeder en onderzoeker van de aarde en pleitbezorger van eerlijk en onbewerkt voedsel.

 

Jong en neerslachtigJong en neerslachtig

Jongeren voelen zich vaker neerslachtig en somber, blijkt uit de Gezondheidsenquête van het CBS. Een homeopathische behandeling kan hulp bieden.

Trauma's werken doorTrauma’s werken door in je lichaam

Sanne is dochter van ouders van tweede generatie Indische kampslachtoffers. Het gezin waarin Sanne opgroeit voelt onveilig. Ze krijgt veel fysieke problemen en er volgen allerlei behandelingen en medicatie. Pas als Sanne door een auto-ongeluk letterlijk en figuurlijk tot stilstand komt, ontstaat er ruimte om te verwerken. Klassiek homeopaat Anja Overbeeke helpt haar verder.

Lichaam en geestLichaam en geest

Jan Hoes verdiept zich in de relatie tussen het stoffelijke en het onstoffelijke in de mens. Al schrijvend komt hij tot de slotsom dat ons bewustzijn de bron is van onze gedachten én van de daarmee samenhangende gevolgen.

De terugkeer van het lichtDe terugkeer van het licht

Licht heeft grote invloed op onze geest en op ons lichaam. In de herfst en winter hebben wij minder natuurlijk licht tot onze beschikking. De winter is een periode van verstilling. Alles wijst erop dat ons lichaam en onze geest resoneren met de staat van de natuur.

Monique du PauRauw

Het overlijden van zijn vrouw viel hem rauw op het dak. ’s Ochtends werd hij wakker en lag ze levenloos naast hem. Ze hadden samen een lang en goed huwelijk gehad. Nu, anderhalf jaar later, was alle glans eraf. De oudere heer aan de andere kant van de lijn vond niets meer leuk.

Monique du Pau bemant de Homeopathielijn en vertelt hoe homeopathie verdriet kan verzachten als er maar geen einde aan lijkt te komen.