Homeopathie Magazine februari 2022

Homeopathie Magazine HM1 - 2022

De Homeopathie Magazines van 2022 gaan over onze zintuigen. Dit nummer gaat over het reukvermogen. Jan Hoes legt uit wat er zo bijzonder is aan onze geurwaarneming; anders dan bij andere zintuigen is er namelijk een directe koppeling mogelijk met emotie, humeur en gedrag.

Evengoed kan overprikkeling van de neus tot vervelende klachten leiden, zoals hooikoorts. Klassiek homeopaat Corstiaan de Vries legt uit dat in tegenstelling
tot wat vaak gedacht wordt, hooikoorts een klacht is waar je gewoon vanaf kunt komen.

Verder gaat Peter Goosensen in deze HM in op waarneming bij hoogsensitiviteit en lezen we ervaringsverhalen van mensen die met homeopathie van hun neusklachten af kwamen.

Artikelen

Christine Zürcher: Homeopaat zonder GrenzenHomeopaat zonder grenzen

Hartje Amsterdam is de plaats waar Christine Zürcher al vele jaren haar praktijk heeft. Voordat ze van de homeopathie haar vak maakte, werkte ze vele jaren voor het Rode Kruis.

 

 

hm1-2022 Mirjam‘Geen dag is hetzelfde bij de vereniging’

Net als Annemieke Laan is Mirjam Brugman, als medewerker marketing en communicatie, alweer tien jaar verbonden aan de Vereniging Homeopathie. Wat drijft haar?

 

Vers gemaaid grasVers gemaaid gras

Peter Goosensen over zijn favoriete geur: ‘Kennelijk is vers gemaaid gras in staat tot het opwekken van nostalgie’

Goodbye hooikoortsGoodbye hooikoorts

Joukje Henstra had last van hooikoorts, voedselallergieën en jeukende benen na het douchen. Ze nam het allemaal voor lief. Totdat ze een afspraak maakte bij klassiek homeopaat Corstiaan de Vries.

 

 

Ons reukvermogenOns reukvermogen

Blij worden bij het zien van mooie kunst. Griezelen bij het horen van een eng geluid. Zintuiglijke prikkels kunnen allerlei gevoelens en reacties oproepen. Hoe werken zintuigen, en ons reukvermogen in het bijzonder, eigenlijk?

Waarneming bij hoogsensitiviteitWaarneming bij hoogsensitiviteit

Elaine Aron: Mensen die hoogsensitief zijn nemen intenser waar, ze worden meer dan anderen beïnvloed door stimuli uit hun omgeving en door de emotionele gesteldheid van mensen in hun omgeving.

Homeopathie bij neusklachtenNeusklachten

In de Nieuwsbrief van de Vereniging Homeopathie vroegen we of mensen met behulp van homeopathie geholpen waren met aandoeningen van de neus. Deze vraag maakte wat los! De reacties stroomden binnen.