Planten en homeopathie zijn sterk met elkaar verbonden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we in deze HM het plantenrijk eens tot thema hebben gebombardeerd.

Onze redactie verdiepte zich in zeer verschillende plantensoorten en middelen: Wolfsklauw, Heermoes, Hondspeterselie, Eucalyptus en Ogentroost. De namen spreken stuk voor stuk tot de verbeelding.

Verder dook onze redacteur Peter Goosensen in de giftige planten – nou ja, gelukkig niet letterlijk (!) – en interviewde Lilian Peters voor de rubriek Passie dierenhomeopaat Miranda Ruchtie. Zij maakt zich al jaren hard voor een stevige positie van complementaire zorg in Europa.

Onze redacteur Manon Bruins-Maathuis interviewde Carlijn van der Linde, een vrouw die heel wat klappen te verduren kreeg, maar mede dankzij homeopathie
en haar homeopaat op de been bleef.

Tot slot verdiepte arts voor homeopathie Jan Hoes zich in de kenmerken van het plantenrijk en de plantenmens. Met kennis over algemene en specifieke plantenkenmerken kan een homeopaat voor een individuele patiënt een passend middel uitzoeken.

Giftige planten

Artikelen

Miranda Ruchtie‘Het is belangrijk om verschil te maken’

Miranda Ruchtie studeerde dierenhomeopathie, maar koos ervoor om zich in bredere zin in te zetten voor de homeopathie.  Inmiddels is ze communicatieadviseur bij de Europese koepelorganisatie EUROCAM en zet ze zich in voor een betere positie van complementaire en integrale gezondheidszorg binnen Europa.

Plantenmiddelen bij allergiePlantenmiddelen bij allergie

Er zijn allerlei factoren in onze leefomgeving die een allergische reactie kunnen uitlokken, zoals huisstofmijt, huidschilfers van dieren, metalen maar ook voedingsstoffen als noten of koemelk. In Nederland is hooikoorts een van de meest voorkomende allergieën. Homeopathie kan een natuurlijke ondersteuning zijn bij allergieklachten.

Heermoes‘Heermoes is een ijzersterke overlever’

Homeopaat Lilian Peters verdiepte zich in deze ijzersterke plant, die wordt geroemd vanwege zijn remineraliserende eigenschappen.

Carlijn van der Linde vond steun bij homeopaat Ina van Andel‘Homeopathie heeft me geholpen om te dealen met alle emoties’

Soms deelt het leven klap na klap uit. Carlijn van der Linde verloor in korte tijd haar beide ouders, moest afscheid nemen van haar baby en kreeg daarna borstkanker. Hoe blijf je dan overeind? Ze vond steun bij homeopaat Ina van Andel.

Kenmerken van het plantenrijkKenmerken van het plantenrijk

In alle levende organismen kun je kenmerken van andere organismen herkennen. Planten vormen hierop geen uitzondering.

Giftige plantenGiftige planten

Klassiek homeopaat Peter Goosensen dook voor HM in de giftige planten. Een geruststellende gedachte: door de hoge mate van verdunning van de uitgangsstof is een toxische werking van homeopathische middelen bij mensen uitgesloten.