Homeopathie Magazine februari 2020

HM1- februari 2020

In 2020 komen in HM achtereenvolgens de thema’s Lucht, Vuur, Aarde en Water aan bod. In dit nummer staat het element lucht centraal.

We spraken twintiger Dorrit Swartz, die vanwege grote benauwdheid bij een homeopathisch arts te rade ging en daar veel baat bij had. Ook zestiger Ria Bijl had klachten aan de luchtwegen, maar deze bleken een heel andere oorzaak te hebben: haar beugel was de boosdoener!

Redacteur Lilian Peters dook in de heilzame werking van sommige kamerplanten en zette op een rijtje welke van deze planten zorgen voor extra zuurstof of de zuivering van lucht. Arts voor homeopathie Jan Hoes zette de vier elementen Aarde, Vuur, Water en Lucht op een rijtje en de plek die deze elementen in de geschiedenis van de geneeskunde innamen.

Artikelen

Irma Janssen‘Homeopathie is mijn ziel’

Lesgeven zit Irma Janssen in het bloed. Ze is docent verpleegkunde en verzorgt al jaren medische nascholingen. Toch beschouwt ze haar docentschap vooral als werk. Dat geldt zeker niet voor haar praktijk als homeopaat.

Invisalign beugel‘Die beugel heeft mij bijna mijn gezondheid gekost’

Ria Bijl kreeg ernstige ademhalingsproblemen door een Invisalign beugel. Binnen anderhalve maand wist haar homeopathisch arts de klachten te reduceren van 100 naar 15 procent.

Ademhalingstechniek‘De juiste ademhaling is de basis’

Toen Dorrit (25) op een dag acuut benauwd werd, ging ze bij homeopathisch werkend arts Adri van der Marel op consult. Hij besloot aan de slag te gaan met haar ademhalingstechniek.

Gun jezelf luchtGun jezelf lucht

Lucht is door de eeuwen heen op verschillende wijzen benaderd. Inmiddels weten we precies uit welke substanties lucht bestaat. Dit betekent echter niet dat we de zuurstof ook altijd goed gebruiken.

Verlangen naar zuurstofVerlangen naar zuurstof

Onze ademhaling is – net als onze hartslag – een ritmisch proces dat verstoord kan worden. Wat brengt onze zuurstofvoorraad uit balans?

De vier elementen: Lucht, Aarde, Water en VuurVuur, water, lucht, aarde

Arts voor homeopathie Jan Hoes zet de vier elementen Aarde, Vuur, Water en Lucht op een rijtje en de plek die deze elementen in de geschiedenis van de geneeskunde innamen.