Homeopathie Magazine februari 2018

Het thema van deze HM is Persoonlijke Ontwikkeling. We lezen over dolende dertigers die door haast ononderbroken prikkels in een burnout dreigen te belanden. In het verdiepingsartikel legt Fernand Debats uit dat ouderdom niet alleen maar aftakeling en verval inhoudt, maar ook de creativiteit en intuïtie stimuleert. Ouderdom kan vervulling geven in de vorm van het doorgeven van wijsheid en kennis aan de volgende generatie.

Klassiek homeopaat Wiet van Helmond vertelt hoe homeopathie al sinds zijn jeugd een grote rol heeft gespeeld bij bepaalde cruciale momenten in zijn leven, en hoe hij veel inspiratie haalt uit kunst, muziek en literatuur.

Deirdre van Ommen belandde in een zware burn-out en leerde dankzij klassiek homeopaat Marianne Smit bewuster om te gaan met lichaam en geest. Kees-Jan Donkers vertelt hoe hij weer kwaliteit van leven kreeg na een homeopathische behandeling van zijn tinnitus en vermoeidheid.

Artikelen

‘Het lichaam wil ons iets vertellen’

Wiet van Helmond is klassiek homeopaat in Vught. Muziek, kunst en literatuur spelen een grote rol in zijn leven, ook bij de behandeling van zijn patiënten.

Zingeving bij dertigers

Dertigers lijken meer dan ooit te worstelen met hun levensfase. Blijkbaar zijn alle dromen en doelen moeilijk te vervullen. Of willen we gewoon te veel?

‘Ik heb jarenlang alle ballen in de lucht gehouden’

Deirdre van Ommen (42) belandt na een burn-out bij klassiek homeopaat Marianne Smit en leert beter luisteren naar haar lichaam en naar zichzelf.

Spiritualiteit van de ouderdom

Ouderdom betekent helaas vaak aftakeling, maar onze geest blijkt juist tot op zeer hoge leeftijd in staat tot creatieve verbindingen. Ook dit kan leiden tot een gevoel van zinvol leven.

‘Ik hoef helemaal geen cosmetische verzorging’

Schrijfster, beeldend kunstenaar en fotograaf Monique Spaans heeft er schoon genoeg van dat er op Arnicazalf niet meer mag staan dat het goed is voor blauwe plekken en kneuzingen. ‘Ik hoef helemaal geen cosmetische verzorging van blauwverkleuring van de huid; ik wil dat de zwelling vermindert, de pijn afneemt en de doorbloeding verbetert!’

‘De kwaliteit van mijn leven is gered’

Kees-Jan Donkers kreeg op jeugdige leeftijd de infectieziekte Toxoplasmose en kort daarop de ziekte van Pfeiffer. Een zware vermoeidheid bleef en daarbovenop kwam een ernstige tinnitus (oorsuizen). Dankzij een homeopathische behandeling namen de klachten sterk af, waarna de energie weer terugkwam en het leven weer leefbaar werd.