Homeopathie Magazine februari 2017

In de themareeks Levensfasen (HM februari 2016 ging over pubers, HM september 2016 over dertigers) schenken we in deze HM aandacht aan de middelbare leeftijd. Vincent Engel geeft een aantal tips over hoe je in een gezin, ondanks een volle agenda, de harmonie bewaart. Zorg voor je kinderen gaat niet zelden gepaard met zorg voor je ouders. Daarnaast wil je ook nog energie overhouden om te investeren in je carrière.

We lezen hoe een echtpaar met twee kinderen een druk leven leidt met veel stress en hyperventilatie. Zij krijgen met behulp van homeopathie weer grip op hun lijf en leven.

Iets later in deze levensfase ligt voor vrouwen de overgang in het verschiet. Nu de ‘zorghormonen’ verdwijnen mag de vrouw, gesteund door biologische processen in haar lichaam, naar zichzelf luisteren. In deze fase reflecteren vrouwen én mannen op hun zelfverwezenlijking. Ben je niet tevreden met de genomen besluiten en verrichte daden, dan kunnen zich problemen voordoen. Fernand Debats legt uit met welke homeopathische middelen deze klachten behandeld kunnen worden.

Artikelen

De overgang: een grote omwentelingDe overgang: een grote omwenteling

De overgangsperiode verandert het leven voor vrouwen ingrijpend. De voortplantingsperiode wordt achtergelaten en zekerheden komen op losse schroeven te staan.

Grip op je lijfMet stress en hyperventilatie naar de homeopaat

Mireille en Max openden in 2009 een sportschool. Dit leverde in combinatie met zorg voor de kinderen en Mireille’s zieke vader veel zorgen en stress op. Ze stapten naar de homeopaat.

Hoe vergroot je je gezinsgeluk?Hoe vergroot je je gezinsgeluk?

Een gelukkig gezin begint bij jezelf! Met deze tips zorg je voor harmonie en wordt je gezin een haven van veiligheid en zekerheid.

Ontevreden? Word wie je worden kuntOntevreden? Word wie je worden kunt

De derde fase van het leven is de spirituele ronde. Het moment om te reflecteren op de zelfverwezenlijking en actie te ondernemen als je persoonlijke doelen niet gehaald zijn.

Homeopathisch jeugdarts Marleen Jason over opvoedingHomeopathisch jeugdarts Marleen Jason over opvoeding

‘Ouders vinden het moeilijk grenzen te stellen in deze drukke wereld’