Homeopathie Magazine april 2014

Deze HM staat in het teken van De Man en zijn gezondheid. Een belangrijk thema is de midlifecrisis. Wat houdt dat precies in en hoe kan homeopathie daarbij helpen?

Daarnaast info over goede voeding: houd je testosteronspiegel op peil met menutips van Hester Penneweert. Natuurlijk is er ook uitgebreid aandacht voor onderwerpen als stress, sport en overbelasting en specifieke mannenklachten als impotentie.

Artikelen

Harry van der Zee: ‘Dit is wat mij beweegt: dat iemand de bron in zichzelf vindt’

Arts voor homeopathie Harry van der Zee studeerde Geneeskunde, Psychosynthese en Medische synthese en begon zijn loopbaan als holistisch arts. Hij voerde in die tijd vooral gesprekken. Toch had hij behoefte aan een instrument om mensen verder te kunnen helpen. Een serie dromen wees hem de weg naar de homeopathie.

Houd je testosteron op peil

Veel mensen associëren het woord ‘testosteron’ met zwetende spierbundels in de sportschool of jonge mannen die asociaal rijgedrag vertonen. Vooroordelen uiteraard, maar het hormoon zorgt wel voor typische mannelijke kenmerken als baardgroei, lichaamsbeharing, libido, spermaproductie en spierkracht. Hoe houd je je testosteronspiegel op peil?

Komt een man bij de homeopaat

Jelte Stil is een succesvol edelsmid, maar kampt met hartkloppingen en een gevaarlijk hoge bloeddruk. Door de behandeling van klassiek homeopaat Natascha Polman hoefde de kunstenaar niet ‘meer, meer en nog eens meer’. Sander Masselink is blij met de geboorte van zijn eerste zoon en zijn nieuwe baan als filiaalleider bij een grote supermarktketen, maar heeft moeite met de hectiek in zijn leven. De behandeling van klassiek homeopaat Désirée Somsen-Appeldoorn bracht orde en rust.

Hoezo midlifecrisis?!

Iedereen kent het stereotype verhaal van de man die ervandoor ging met zijn secretaresse. Als hij geluk heeft, praten zijn kinderen nog met hem, maar dat geldt beslist niet voor de ex-vrouw die ooit de liefde van zijn leven was. Of misschien kent u de succesvolle financieel adviseur die alles liet vallen en zijn geluk vond in het ontwerpen van tuinen? Hoe kun je als man homeopathisch de midlifecrisis te lijf gaan?

Mannen, blijf in beweging!

Elsbeth Visser past als sportarts in Ouderkerk aan de Amstel met regelmaat homeopathie toe. Arnica, Hypericum en Bryonia zijn bij uitstek geschikt in de sport, vertelt ze. Word je een dagje ouder, dan adviseert ze om wat meer hersteltijd in te bouwen. Als je maar in beweging blijft.

Hoe Amerika succesvolle geneeswijzen in de ban deed

De recente inperkende regelgeving met betrekking tot de complementaire en alternatieve geneeswijzen in Nederland en België vraagt om plaatsing in een breder historisch kader. Er valt een parallel te trekken met de American Medical Association in de Verenigde Staten die in de vorige eeuw streed tegen nieuwe inzichten in ziekte en geneeskunst. Met succes, want na procedures en intimidaties staken diverse therapeuten de grens over naar Mexico.

Homeopaten opnieuw naar Benin

In 2005 begonnen Christine Zürcher en Serena Zilliacus van Homeopaten zonder Grenzen met het opleiden van verpleegkundigen, vroedvrouwen en community health workers (chw’s) in Benin. Anno 2013 zijn er 480 chw’s opgeleid, waarvan er 200 actief praktijk voeren.