Spring naar content

Homeopathie bij jeukende huiduitslag

Homeopathie bij jeukende huiduitslag

Homeopathie bij jeukende huiduitslag

Veel mensen zullen het herkennen: huiduitslag met intense jeuk. Homeopathie kan ondersteunen bij deze klacht. Zo ook bij mijn cliënt uit de onderstaande casus die z’n huidklacht als uitermate belemmerend ervoer.

Door: Peter Goosensen

In mijn praktijk heeft afgesproken dhr S., een goedgemutste vijftiger die in het dagelijks leven werkt als pakketbezorger. Als ik hem vraag naar de reden van zijn komst vertelt hij over zijn huidklachten. Sinds een paar maanden ervaart hij een geïrriteerde jeukende huiduitslag op de armen, rug, romp en benen. Met name de jeuk speelt hem parten, hij wordt er ‘s nachts wakker van en het zorgt ervoor dat hij de huid openkrabt tot bloedens aan toe. De klachten verergeren niet alleen ‘s nachts maar ook bij warmte. Een koude lap erop vermindert de jeuk. Er is geen relatie met een wasmiddel, bepaalde voeding of andere omstandigheden.

Hormoonzalf

Dhr. S. heeft inmiddels via zijn huisarts een dermatoloog geconsulteerd die hem hormoonzalf voorschreef. Deze zalf gaf weliswaar een kortdurende verlichting, maar bleek uiteindelijk niet afdoende; de klachten keerden helaas in volle hevigheid terug.

Ander middel

Op basis van wat dhr. S. me vertelt en in samenhang met de overige informatie die uit het consult naar voren komt, schrijf ik hem het middel voor dat past bij de meest kenmerkende symptomen uit zijn verhaal.

Klachtenvrij

Een paar weken later belt hij me tijdens mijn telefonisch spreekuur. Hij vertelt dat de klachten sinds inname van het homeopathische middel eerst kortdurend verergerden, maar dat de jeuk vervolgens wegtrok en gelukkig ook weg bleef. De rode plekken op zijn huid zijn sindsdien nauwelijks meer waarneembaar. Ook verder voelt hij zich prima, hij heeft op dit moment geen klachten meer wat betreft zijn gezondheid. Een tevreden cliënt neemt afscheid, mocht het nodig zijn dan kan hij weer contact opnemen.

Heb je ook huidklachten?

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.