Spring naar content

Herdershond met vuurwerkangst en schijnzwangerschap

Herdershond met vuurwerkangst en schijnzwangerschap

Een herder teefje van 5 jaar oud is niet gesteriliseerd. Ze wordt eens in de 11 maanden loops maar heeft daarbij nooit bloedverlies, echter wel gedrag wat bij loopsheid past. Reuen reageerden dan ook op haar zoals bij andere loopse teven. Direct aansluitend op de loopsheidperiode volgden ernstige schijnzwangerschapsklachten. De hond vertoont depressief gedrag en is heel snel vermoeid wat lange tijd (weken) aanhoudt. 

Het homeopathische middel

Er wordt voor dit teefje een homeopathisch middel gekozen dat past bij de klachten die zij vertoont maar er wordt ook op gelet dat dit middel past bij hoe de hond van zichzelf is (constitutioneel). Het middel lijkt in eerste instantie echter weinig te doen. 

Het resultaat

Omdat het middel toch echt wel goed passend lijkt bij deze hond wordt gekeken of verhogen van de potentie (verdunning) effect heeft. Dat is inderdaad het geval; de hond is na drie weken veel minder bang voor zoemende en brommende insecten, reageert veel relaxter op knallen en is loops geworden, dit keer mét bloedverlies. De daaropvolgende schijndracht verloopt dit keer zonder klachten. En er zijn geen ontstekingen meer na tekenbeten.

Uit balans

Een homeopathisch middel kan dus werken op ogenschijnlijk totaal verschillende klachten die geen relatie met elkaar lijken te hebben. Toch hebben deze klachten één gemeenschappelijke deler: deze hond was uit balans. Haar herstelvermogen reageerde niet op de juiste manier op prikkels. Na een tekenbeet ontstonden daardoor ontstekingen in plaats van een gewone genezing van een wondje, de loopsheid verliep daardoor niet zoals het hoorde, de schijndracht was daardoor te heftig en ook de reactie op insecten en knallen was door de onbalans in het herstelvermogen buitensporig. 

Het homeopathische middel heeft ervoor gezorgd dat deze hond weer in balans kon komen en zichzelf kon herstellen. 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.