Spring naar content

Groene life hack: kies een thee die voor jou werkt

Groene life hack: kies een thee die voor jou werkt

Keep calm and drink tea

In de drukke levens van moeders is het soms lastig om te kiezen voor een duurzamere en gezondere leefstijl. In de hectiek van alledag is weinig tijd om dingen uit te zoeken: het moet allemaal snel-snel. In deze serie aandacht voor kleine veranderingen die je kunnen helpen om gezonder en duurzamer te leven.

Tekst: Manon Bruins

Zoals je in het vliegtuig instructie krijgt om eerst je eigen zuurstofmasker op te zetten voordat je die bij je kinderen opdoet, zo beginnen we hier met een eerste life hack voor jezelf.

Thee die voor jou werkt

We drinken bijna allemaal dagelijks thee. Als dat voor jou ook geldt, is dat fijn, want dat betekent dat je geen grote verandering hoeft aan te brengen. Wat je wel kunt doen is slimmer theedrinken, door thee te kiezen die echt wat voor jou doet. Ga op een vrije middag een reformwinkel binnen en laat een ervaren medewerkster voor jou van losse thee een mengsel op maat maken. Dit kun je variëren op basis van het seizoen en steeds laten aansluiten bij klachten die je ervaart.

Een paar ideeën voor thee op maat

Vrouwenmantel is een kruid dat onder meer helpt bij het samentrekken van de baarmoeder. Dit helpt tegen menstruatiepijn, draagt bij aan een goede hormoonbalans en helpt je bij het opnemen van kalk uit je voeding.

Citroenmelisse kan helpen om een betere nachtrust te krijgen en slapeloosheid te verminderen. Vanwege de ontspannende werking geeft citroenmelisse verlichting bij spijsverteringsklachten als die door spanningen worden veroorzaakt.

Kurkuma (geelwortel) heeft een ontstekingsremmende werking van de darmwand, bevordert een goede spijsvertering, en geeft de lever een boost.

Tijm is een krachtig desinfectans van de slijmvliezen in je mond, helpt bij verkoudheidsklachten en hoest.

Ook voor kinderen

Zo zijn er veel kruiden die allemaal een andere werking hebben. Misschien leuk om zelf uit te pluizen welke bij jou passen, en anders is er ook goed advies in reformwinkels te krijgen. Als je toch de reformwinkel in gaat; er zijn prachtige kruidentheeën voor je kinderen te koop. In leuke doosjes en met heerlijke smaken, rustgevend, verwarmend en zonder suiker.

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.